Πρωτοβουλία Φουρλά-Χριστοφόρου για ψήφισμα Αμμοχώστου

Πρωτοβουλία Φουρλά-Χριστοφόρου για ψήφισμα Αμμοχώστου

Υιοθετήθηκε από τον ηγέτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber και το ΕΛΚ

Με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Λευτέρη Χριστοφόρου και κ. Λουκά Φουρλά και σε συνεργασία με τον επικεφαλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και όλους τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατατέθηκε σημαντική τροπολογία στο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, «με την τροπολογία των Ευρωβουλευτών μας που υιοθετήθηκε από τον ηγέτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber και το ΕΛΚ και ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του, ν’ αναλάβει δράση και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στην Αμμόχωστο και για τη γενικότερη, προκλητική της επιθετικότητα».

Παράλληλα τονίζεται πως η ισχυροποίηση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, με τη συμπερίληψη αυστηρών μέτρων εναντίον της Τουρκίας, αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μας στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Με σύνεση και υπευθυνότητα και με ισχυρές συμμαχίες στην ΕΕ, θωρακίζουμε τη πατρίδα μας απέναντι στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Αμμοχώστου και της πατρίδας μας», αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Home