Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψάχνουν για πρότυπα ακεραιότητας οι βουλευτές

Του Στέλιου Ξιουρή -
29.01.2020 - 13:21

Ψάχνουν για πρότυπα ακεραιότητας οι βουλευτές

Thumbnail
Μοιάζουμε με την αλεπού που προσέχει τις όρνιθες

Ο αυτοσαρκασμός είναι προσόν στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους πολιτικούς , όπως συνέβηκε στην προκειμένη, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, ο οποίος επισήμανε σε σχέση με το θέμα συζήτησης (στην Επιτροπή) περί της διαφθοράς ότι κάποιοι θα παραπέμψουν στην ρήση, « βάζουν την αλεπού να προσέχει τις όρνιθες».

 

Στην συνεδρία, όπου παρέστησαν και φοιτητές του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρθηκε η προσπάθεια για συμμόρφωση του κράτους με την εισαγωγή προτύπων  ακεραιότητας των πολιτικών που περιλαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για συμπεριφορά και δεοντολογία. 

Προς τούτο ο Γενικός Ελεγκτής ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ συμβούλευσε μάλιστα τους φοιτητές να μην έχουν ως πρότυπα όσους καταχρώνται την εξουσία τους για να αποκτήσουν χρήματα. 

Η συζήτηση προέκυψε μετά από πρόσφατη σύναξη επονομαζόμενου φόρουμ ακεραιότητας που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία και συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και κορυφαίοι αξιωματούχοι.

Σε σχέση με την υιοθέτηση προτύπων ακεραιότητας που καθιέρωσε ο ΟΟΣΑ ( Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή με την οποία να σημειώνεται ότι η Κύπρος χαρακτηρίζεται ως υιοθετούσα χώρα και να προωθηθούν οι ενέργειες του Οργανισμού, ώστε να υποβοηθήσουν την χώρα μας μέσω αποστολής τεχνογνωσίας. 

Σημειώνεται ότι η Κύπρος υπέβαλε αίτηση από το 1995 για να ενταχθεί στον ΟΟΣΑ, αλλά η Τουρκία ασκεί βέτο και δεν επιτρέπει την ένταξη. 

 

Home