Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψήφισμα στη Βουλή: Διακοπή χρηματοδοτήσεων για μνήμη Γρίβα

Offsite Team -
03.12.2022 - 12:51

Ψήφισμα στη Βουλή: Διακοπή χρηματοδοτήσεων για μνήμη Γρίβα

ΑΚΕΛ: Ουτοπία η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση
Ιστορικής σημασίας το Ψήφισμα της Βουλής για τη Δημοκρατική Αντίσταση λέει το ΑΚΕΛ

Το Ψήφισμα για την Δημοκρατική Αντίσταση που ενέκρινε η Βουλή -με την ευκαιρία της επερχόμενης 7ης Δεκεμβρίου, μέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης- είναι ιστορικής σημασίας και στέλνει ισχυρά μηνύματα όχι μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας, αναφέρει στην γραπτή του δήλωση το ΑΚΕΛ.

>>Διαβάστε αυτούσιο το Ψήφισμα <<

Εγκρίνοντας το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, η Βουλή στέλνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και ολόκληρη την Πολιτεία ότι αυτοί που πρέπει να τιμώνται είναι οι ήρωες της πατρίδας και όχι οι προδότες, αναφέρει στην γραπτή δήλωση.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ συμπληρώνει ότι η Βουλή καλεί την κυβέρνηση και όλους τους θεσμούς του κράτους να απέχουν από εκδηλώσεις τιμής και ηρωοποίησης όλων όσοι στράφηκαν κατά της δημοκρατικής νομιμότητας και ειδικότερα του αρχηγού και μελών της ΕΟΚΑ Β΄ ή/και στελεχών της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. 

Προσθέτει ότι καλεί επίσης την πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα. 

Επισημαίνεται στην γραπτή δήλωση ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στον Κρατικό Προϋπολογισμό για να αποκοπούν οριστικά όλα τα κονδύλια που αφορούν στη μνήμη του Γρίβα (μουσεία, μνημεία, εκδηλώσεις, εκδόσεις κλπ).

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του ΑΚΕΛ:

«Το Ψήφισμα για την Δημοκρατική Αντίσταση που ενέκρινε χθες η Βουλή -με την ευκαιρία της επερχόμενης 7ης Δεκεμβρίου, μέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης- είναι ιστορικής σημασίας και στέλνει ισχυρά μηνύματα όχι μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας. Εγκρίνοντας το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, η Βουλή στέλνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και ολόκληρη την Πολιτεία ότι αυτοί που πρέπει να τιμώνται είναι οι ήρωες της πατρίδας και όχι οι προδότες. Η Βουλή ζητά από την Πολιτεία και τους θεσμούς (εκπαιδευτικό σύστημα, ΜΜΕ, τοπική αυτοδιοίκηση, σώματα ασφαλείας) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη της Δημοκρατικής Αντίστασης ενάντια στο πραξικόπημα και την εοκαβήτικη τρομοκρατία, για ανάδειξη του πατριωτικού, δημοκρατικού και αντιφασιστικού πνεύματος της θυσίας των ηρώων της.

Ταυτόχρονα, η Βουλή καλεί την κυβέρνηση και όλους τους θεσμούς του κράτους να απέχουν από εκδηλώσεις τιμής και ηρωοποίησης όλων όσοι στράφηκαν κατά της δημοκρατικής νομιμότητας και ειδικότερα του αρχηγού και μελών της ΕΟΚΑ Β΄ ή/και στελεχών της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. Καλεί επίσης την πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, «τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα». Επισημαίνεται ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στον Κρατικό Προϋπολογισμό για να αποκοπούν οριστικά όλα τα κονδύλια που αφορούν στη μνήμη του Γρίβα (μουσεία, μνημεία, εκδηλώσεις, εκδόσεις κλπ).

Η απόφαση ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο Ψήφισμα επιβεβαιώνει ότι 50 χρόνια μετά παραμένουν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας, στην πλευρά όσων πρόδωσαν την πατρίδα μας το 1974. Αρνούμενοι να στηρίξουν το ψήφισμα για τη Δημοκρατική Αντίσταση, δεν προσβάλλουν μόνο τη θυσία των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο φασισμό Επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και σήμερα επιμένουν να θέλουν να αναποδογυρίσουν την Ιστορία και να καταστήσουν τους προδότες ήρωες. Πλανώνται».

 

Home