Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Ανάγκη διαχείρισης μεταναστευτικών ροών

Offsite Team -
19.09.2022 - 15:46

ΠτΒ: Ανάγκη διαχείρισης μεταναστευτικών ροών

Συνάντηση της ΠτΒ με αντιπροσωπία του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου

Η Πρόεδρος της Βουλής  των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, συνάντηση με αντιπροσωπία του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου.

>>Διαβάστε επίσης: ΠτΒ: Eξέφρασε την ικανοποίησή για την ίδρυση του Υφ. Πολιτισμού<<

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων τα οποία άπτονται εν γένει του μεταναστευτικού και της πολιτικής χορήγησης ασύλου σε υπηκόους τρίτων χωρών.

Συναφώς, επισημάνθηκε η ανάγκη διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και μίας συγκροτημένης πολιτικής διαχείρισης, ενδεχομένως στο πλαίσιο της εκπόνησης εθνικής στρατηγικής στον τομέα αυτό ή/και της θεσμοθέτησης ενός συντονιστικού φορέα υπεύθυνου για τον συντονισμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών και μέτρων για το μεταναστευτικό ζήτημα,   αλλά και η ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από μέρους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα από τις ολοένα αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές ως χώρα πρώτης υποδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

>>Διαβάστε επίσης: ΠτΒ σε Offsite News: Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Κύπρος<<

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Βουλής των Αντιπροσώπων όσον αφορά την προώθηση των επιμέρους ζητημάτων τα οποία αφορούν στο μεταναστευτικό και τέθηκαν από το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου ενώπιον της Προέδρου της Βουλής.

Home