Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: «Εγκαινίασε» τις εργασίες της Βουλής στο συνεδριακό

Offsite Team -
20.05.2020 - 11:22

ΠτΒ: «Εγκαινίασε» τις εργασίες της Βουλής στο συνεδριακό

Thumbnail
Ικανοποιημένος ο ΠτΒ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη των εργασιών του νομοθετικού σώματος σε κανονική – κανονιστική λειτουργία από τις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, στέλνοντας στους Βουλευτές μήνυμα ότι έχουν τους χώρους και ως εκ τούτου την υποχρέωση για παραγωγή περισσότερου έργου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 Με δήλωση, από το Συνεδριακό, όπου παρέστη στην έναρξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Βουλή άρχισε να συνεδριάζει στη φυσική παρουσία των μελών της και των προσκεκλημένων με τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

 

Αφού αναβάλαμε τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που όπως προγραμματιζόταν θα ήταν η πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής μετά την έναρξη της πανδημίας που θα πραγματοποιείτο με την κανονική διαδικασία συνεδριάσεων της Ολομέλειας του νομοθετικού σώματος, αρχίζει η κανονική λειτουργία με τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών, συνέχισε.  

Διευκρίνισε ότι με τον όρο κανονική δεν εννοεί μόνο τη φυσική παρουσία των μελών του Κοινοβουλίου και των προσκεκλημένων, αλλά και την εφαρμογή όλων των κανόνων και των κανονισμών που ρυθμίζουν τη λειτουργία της Βουλής.  

Οι χώροι που υπάρχουν είναι πιο άνετοι από αυτούς που υπάρχουν στη Βουλή, πολύ περισσότεροι και άρα υποχρέωση των Βουλευτών, με καθοδήγηση και συντονισμό από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, είναι να αξιοποιήσουν αυτούς τους χώρους για περισσότερο έργο, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.  

Ανέφερε ακόμα ότι «προσφέρονται οι χώροι και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά και μπορεί να αυξηθεί αρκετά το έργο της Βουλής».  

Ο κ. Συλλούρης είπε πως ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους αποστέλλει επιστολή στους Βουλευτές «για να υποδείξει ότι υπάρχει δυνατότητα για περισσότερες συνεδριάσεις».  

Τέλος ευχαρίστησε τους λειτουργούς της Βουλής και τους λειτουργούς του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Συνεδριακού Κέντρου που προετοίμασαν σε χρόνο μηδέν όλες τις εγκαταστάσεις στο συνεδριακό που τέθηκαν στη διάθεση του Κοινοβουλίου.

ΚΥΠΕ

Home