Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Ετοιμότητα Βουλής για εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά παιδιών

Offsite Team -
18.11.2021 - 19:26

ΠτΒ: Ετοιμότητα Βουλής για εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά παιδιών

"Στις μέρες μας πολλά παιδιά πέφτουν, καθημερινά, θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας στο σπίτι, στο σχολείο"

Την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμβάλλει με όποιο τρόπο χρειαστεί για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών, εξέφρασε η Πρόεδρος του Σώματος Αννίτα Δημητρίου, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφοράς της ενώπιον της Ολομέλειας την Πέμπτη με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Δυστυχώς, σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής, «στις μέρες μας πολλά παιδιά πέφτουν, καθημερινά, θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας στο σπίτι, στο σχολείο, στον αθλητισμό, με το πρόβλημα να έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του εγκλεισμού που επέβαλε η παγκόσμια υγειονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και της διακίνησης υλικού αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο».

Η Βουλή, διαβεβαίωσε η κ. Δημητρίου, «παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας και είναι έτοιμη να συμβάλει με όποιο τρόπο χρειαστεί ή όποια δράση κριθεί απαραίτητη, ειδικότερα εκπαιδευτική, όπως λ.χ. η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία μας,  με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνέχισε λέγοντας ότι στις 20 Νοεμβρίου 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτέλεσε το έναυσμα για λήψη μιας σειράς αποφάσεων και μέτρων με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.  Παρ’ όλα αυτά, εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα, τον αναλφαβητισμό, πέφτουν θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και επιστρατεύονται σε ένοπλες συγκρούσεις. 

Πρόσφατο παράδειγμα, είπε, είναι τα παιδιά στο Αφγανιστάν όπου, λόγω της αλλαγής του καθεστώτος, περιήλθαν σε δυσμενή θέση, ειδικότερα τα κορίτσια, η σωματική ακεραιότητα των οποίων απειλείται και παράλληλα στερούνται την πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά και στην υγεία.

«Ως Βουλή των Αντιπροσώπων έχουμε χρέος να προάγουμε και να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου για τους μελλοντικούς πολίτες του τόπου μας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου», επισήμανε.  

Εξάλλου, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, η οποία έχει ως στόχο τη διαφώτιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πάθηση αυτή. 

Φέτος, είπε, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την επαναστατική για την εποχή της ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έσωσε εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, καθώς ο διαβήτης δύναται να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στον ασθενή, εάν δεν ελέγχεται επαρκώς

. Η ραγδαίως αυξανόμενη τάση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 τις τελευταίες δεκαετίες καθιστά τη νόσο μείζον θέμα δημόσιας υγείας.  Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας η σωστή ενημέρωση, η φροντίδα των πασχόντων με σύγχρονες μεθόδους ιατρικής, καθώς και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, για να μπορούν τα άτομα με διαβήτη να έχουν φυσιολογική ζωή, πρόσθεσε.

«Ως ένδειξη στήριξης στην παγκόσμια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση του κοινού, η Βουλή των Αντιπροσώπων φωταγώγησε, στις 13 και 14 Νοεμβρίου, το κτίριο της Βουλής με μπλε χρώμα, καθώς παγκόσμιο σύμβολο της ενότητας στη μάχη για την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι ο μπλε κύκλος», σημείωσε.  

Σε αναφορά της στην Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η πρόωρη γέννηση συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα και προβλήματα υγείας στα νεογνά τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. 

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης έχει συντελέσει, ώστε σε πολλές περιπτώσεις να είναι δυνατή η πρόληψη και η αντιμετώπιση των επιπλοκών, επιτακτική είναι ωστόσο η ανάγκη για σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, καθώς και ενίσχυση των υποδομών για τη φροντίδα των εγκύων και των νεογνών, πρόσθεσε.

Εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής, «τις ευχαριστίες και τη στήριξή μας στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου για το αξιέπαινο έργο της και την καταλυτική συμβολή της σε ένα μείζον θέμα με σημαντικές επιπτώσεις στην οικογένεια και εν γένει την κοινωνία και να σημειώσω την αναγκαιότητα δημιουργίας Πρώτων Βοηθειών στο Παιδιατρικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπως είχα τονίσει και σε επιστολή μου προς τον Υπουργό Υγείας στις 6 Αυγούστου 2021, μετά και από επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home