Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Offsite Team -
17.11.2022 - 17:52

ΠτΒ: Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Όσα ανέφερε ενώπιον της Ολομέλειας με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα εννέα χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με αναφορά της Προέδρου της, Αννίτας Δημητρίου στην Ολομέλεια, καταδικάζει για ακόμα μία φορά την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους ως νομικά άκυρη και επαναλαμβάνει την απαίτησή της για σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου, με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα εννέα χρόνων από τη θλιβερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κατά παράβαση του Συντάγματος, των Συνθηκών Εγκαθίδρυσης και Εγγυήσεως, αλλά και κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου, καταδίκασε την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς στην ειρηνευτική διαδικασία και την προσπάθειά της για επιβολή νέων τετελεσμένων στην περιοχή των Βαρωσίων.

Καταδίκασε επίσης την αυξανόμενα επιθετική πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. 

«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που θα είναι προς το συμφέρον του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαβάζεται ή να υιοθετείται κατά το δοκούν», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home