Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια επανενωμένη Κύπρο

Offsite Team -
29.08.2021 - 10:33

ΠτΒ: Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια επανενωμένη Κύπρο

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, Κυβέρνηση και Βουλή, συνεχίζουμε τον αγώνα έχοντας το δίκαιο με το μέρος για μια επανενωμένη Κύπρο, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Προκλήσεις όπως η τουρκική εξαγγελία για αλλαγή καθεστώτος τμήματος της Αμμοχώστου, είπε, αποτελούν πηγή ανησυχίας όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Σε επιμνημόσυνο λόγο της στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα τομεάρχη της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Βάβλα, η κ. Δημητρίου είπε ότι «κλίνουμε το γόνυ με περισσή ευλάβεια στον ήρωα Παρίδη, ο οποίος αγωνίστηκε και θυσιάστηκε στον βωμό της ελευθερίας, έτσι ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε το υπέρτατο αυτό αγαθό». «Δε γονατίζουμε όμως μπροστά σε κανένα ξένο στρατό που ευθαρσώς μας απειλεί και μας εκβιάζει», σημείωσε.

 

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τουρκική εξαγγελία, για αλλαγή του καθεστώτος τμήματος της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και είπε πως «κάτι τέτοιο αποτελεί απροκάλυπτη και αδιάντροπη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία καλούν για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και για άμεση μεταβίβαση της περιοχής υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Τέτοιου είδους προκλήσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων προς επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

 

Επίσης, συνέχισε «αποτελούν πηγή ανησυχίας, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».  

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, Κυβέρνηση και Βουλή, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου «συνεχίζουμε τον αγώνα μας, έχοντας το δίκιο με το μέρος μας, για μια επανενωμένη Κύπρο. Είναι υποχρέωση προς όλους τους ήρωές μας να αγωνιστούμε με όπλα μας τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας αποτελούμε κράτος μέλος».  

Σημείωσε ακόμα πως «είναι χρέος μας τα παιδιά μας και τις μέλλουσες γενιές να επιτύχουμε μια βιώσιμη λύση και ειρηνική συμβίωση όλων των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ένα νησί χωρίς κατοχικό στρατό».  

Ανέφερε επίσης ότι οι αρετές της γενναιότητας, της αυτοθυσίας και του ηρωισμού του Μιχαλάκη Παρίδη «πρέπει να αποτελούν φάρο για όλους εμάς τους Κύπριους, οι οποίοι εδώ και σαράντα επτά χρόνια ζούμε υπό καθεστώς τουρκικής κατοχής και καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις απαράδεκτες προκλήσεις και την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Οι σελίδες της ιστορίας της Κύπρου είναι γραμμένες με χρυσά γράμματα από λεβέντες και λεβέντισσες, που αγάπησαν την πατρίδα τους, σεβάστηκαν αξίες και ιδεώδη και, στο τέλος, έδωσαν τη ζωή τους για την Κύπρο μας».  

Είναι επομένως χρέος μας, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής «να κρατήσουμε άσβηστη τη δάδα της αγάπης προς την πατρίδα και του αγώνα για την προστασία της, που μας παρέδωσαν οι ήρωές μας και να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά το λάβαρο, την Κύπρο, την ιστορία μας. Όλοι αυτοί θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο και εμείς πρέπει να έχουμε ως στόχο μας να τους δικαιώσουμε με τη συνέχιση του αγώνα προς επανένωση και πλήρη απελευθέρωση της πατρίδας μας» κατέληξε.

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Offsite Team -
25.06.2022 - 09:59

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, δηλώνει η ΕΔΕΚ

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που πρέπει να εφαρμόζεται, αναφέρει μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, στα συμπεράσματα του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η ΕΕ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση της ΕΔΕΚ:

«Πέρα από τις φραστικές διακηρύξεις που εντοπίζονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ εμπράκτως τι έκανε για να περιορίσει τον τουρκικό επεκτατισμό και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί;

Ενώ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που η ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Home