Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Zήτησε τοποθετήσεις αρχηγών για την Λίστα Γιωρκάτζη

Offsite Team -
03.12.2020 - 14:59

ΠτΒ: Zήτησε τοποθετήσεις αρχηγών για την Λίστα Γιωρκάτζη

Thumbnail
Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για τη δημοσιοποίηση της λίστα Γιωρκάτζη

Τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών για τις νομικές γνωματεύσεις, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, ζήτησε σήμερα εγγράφως ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμος Αδάμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε ενώπιον των πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων τους τις γνωματεύσεις, των τριών έγκριτων νομικών Αντρέα Αγγελίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Κρις Τριανταφυλλίδη, ζητώντας τους να τις μελετήσουν και να τοποθετηθούν γραπτώς, αρχές της επόμενης βδομάδας.

 

Οι τρεις νομικοί απέστειλαν την Τρίτη τις γνωματεύσεις τους στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή, το πόρισμα των νομικών θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την σχετική ενημέρωση της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου είχε εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα Γιωρκάτζη, κάτι για το οποίο ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο ανέμενε τις νομικές γνωματεύσεις για το θέμα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί εκ νέου εξουσιοδότηση από την Ολομέλεια της Βουλής για τη δημοσιοποίηση. Ο στόχος των ενεργειών αυτών είναι να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αγωγές, τόσο εναντίον του Προέδρου της Βουλής όσο και της ίδιας της Βουλής.

Home