ΠτΒ/Βουλή: Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των υπερασπιστών της ΚΔ

ΠτΒ/Βουλή: Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των υπερασπιστών της ΚΔ

«Υπεράσπιση των αρχών και αξιών που προνοούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Μονόλεπτη σιγή τηρήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης επανέλαβε την αποφασιστικότητα του κοινοβουλίου «για υπεράσπιση των αρχών και αξιών που προνοούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Σε αναφορά του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «διατρανώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και επιδιώκουμε την αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του λαού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων».

Όπως είπε, «πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν εξήντα χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, το αποτέλεσμα του αγώνα του λαού μας για αποτίναξη της αποικιοκρατίας».

«Εξ αρχής η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη τα διαιρετικά στοιχεία του συντάγματος, έθεσε σε εφαρμογή τα διχοτομικά της σχέδια, ενώ με αφορμή το προδοτικό πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 1974 τα στρατεύματά της εισέβαλαν στο νησί μας. Έκτοτε, παρά τα δεινά που επισώρευσε το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, παρά την άτεγκτη στάση της Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη απειλή, η προσπάθειά μας για ελευθερία και ειρήνη συνεχίζεται», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτίνει σήμερα φόρο τιμής σε όλους όσοι με αυταπάρνηση και ηρωισμό αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας».

ΚΥΠΕ

Home