Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ:Καταδικαστέα τα περιστατικά σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών

Offsite Team -
17.11.2022 - 18:19

ΠτΒ:Καταδικαστέα τα περιστατικά σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών

Όσα ανέφερε ενώπιον της Ολομέλειας με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρούμε τα περιστατικά σεξουαλικής βίας εις βάρος παιδιών ανεπίτρεπτα και καταδικαστέα και πιστεύουμε πως η έγκαιρη ενημέρωση γύρω από το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου με ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και η απόδοση της δικαιοσύνης συνιστούν επιτακτική ανάγκη, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά στην Ολομέλεια με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση στις 18 Νοεμβρίου, η κ. Δημητρίου είπε ότι καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση των άμαχων Ουκρανών προσφύγων, ιδίως των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών από διακινητές/εμπόρους, συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των αγνοούμενων παιδιών και προσβλέπουμε στη γρήγορη επανασύνδεσή τους με τους οικείους τους.

Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων Παιδιού

Εξάλλου με την ευκαιρία της  20ης Νοεμβρίου,  Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού η κ. Δημητρίου είπε ότι ως Βουλή των Αντιπροσώπων, επικροτούμε και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην ασφάλεια των παιδιών και στη διασφάλιση της φροντίδας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και των δραστηριοτήτων αναψυχής όλων των παιδιών. 

«Ως ευρωπαϊκό κράτος μέλος οφείλουμε να είμαστε εναρμονισμένοι με τη στρατηγική και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας όσο και για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών των υφιστάμενων ανισοτήτων, αλλά και της φτώχιας», ανέφερε.

Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Η προωρότητα αποτελεί συχνά την πρώτη αιτία θανάτου των νεογνών είτε λόγω της αδυναμίας των ζωτικών τους οργάνων είτε λόγω της μη ολοκλήρωσης της ανάπτυξής τους και συχνά σχετίζεται με προβλήματα όρασης, ακοής και με εγκεφαλική παράλυση, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Μέρα Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου.

Είπε ότι η  Βουλή επικροτεί και υποστηρίζει τη φροντίδα των πρόωρων βρεφών, αναγνωρίζοντας το ιερό έργο που επιτελείται σε χώρους νοσηλείας και περίθαλψής τους, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

ΚΥΠΕ

Home