ΠτΔ: Ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει σε μεθοδευμένα μέτρα

ΠτΔ: Ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει σε μεθοδευμένα μέτρα

Πολύ θετική η αντιμετώπιση από τους εταίρους στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στο Σίμπιου

Αυτούσια η γραπτή δήλωση

Με την ευκαιρία του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση και έθεσε το ζήτημα των τουρκικών παράνομων επεμβάσεων τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ όσο και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με την Αντιπρόεδρο κα Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Εξάλλου, προ του γεύματος εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, την Καγκελλάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντι, της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα. 

Στις συναντήσεις, ο Πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη, πέραν των μηνυμάτων που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν λαμβάνει υπόψη η Τουρκία, να προχωρήσει η ΕΕ σε μεθοδευμένα μέτρα. 

Σημειώνεται ότι υπήρξε θετική αντιμετώπιση από τους εταίρους στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και καθολική τοποθέτηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.  

Home