Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Κύπρου η Υπουργική Σύνοδος

Offsite Team -
05.10.2022

ΠτΔ: Αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Κύπρου η Υπουργική Σύνοδος

Όσα ανέφερε κατά την άφιξή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία για την έναρξη της Υπουργικής Συνόδου για το περιβάλλον

Η πραγματοποίηση της 9ης Υπουργικής Συνόδου για το Περιβάλλον στην Ευρώπη στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει, είπε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την Τετάρτη.

γεργργγεργ

Κατά την άφιξή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, για την έναρξη της Συνόδου, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η σημερινή Σύνοδος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, δεδομένου ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, με φιλοξενούσα χώρα την Κυπριακή Δημοκρατία.

>>> Διαβάστε επίσης: Αρχίζει η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον στην Ευρώπη

ρδηρτξρξρ

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει» είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμη ότι «δεν περιοριζόμαστε στην σημερινή Σύνοδο, η οποία, επαναλαμβάνω, είναι σημαντικότατη. Η πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνεται και με σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως είναι η Προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση, αλλά και σημαντικών άλλων πρωτοβουλιών όπως η ανάπτυξη και θέσεων που έχουν οι Υπουργοί υιοθετήσει μέσα από την δική μας πρωτοβουλία στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για την κλιματική αλλαγή, η COP27».

 ωηγθλιθξκ

Είπε ότι στο περιθώριο της COP27, ο ίδιος με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου θα προεδρεύσουν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα εκατοντάδων επιστημόνων που έχουν ετοιμάσει σχετικές δράσεις και αφορούν την ανατολική Μεσόγειο και τις γειτονικές χώρες.

τςυρηετξ

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του στην 1η Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, και σε ερώτηση για το πόσο προετοιμασμένη είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απάντησε, λέγοντας «αρκούντως τεκμηριωμένα, έτσι ώστε τα όσα θα πούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός με την Ελλάδα.

σκμγμγβ

ρητρηρρ

ηξυξνφω

ΚΥΠΕ

Home