ΠτΔ: Ανέλυσε όλα όσα έκανε για τα Βαρώσια στο Δήμαρχο Αμμοχώστου

ΠτΔ: Ανέλυσε όλα όσα έκανε για τα Βαρώσια στο Δήμαρχο Αμμοχώστου

Προέβη σε πλήρη ενημέρωση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για αναχαίτιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενέργειες που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ1

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση, στην οποία προέβη προς διάφορες κατευθύνσεις σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και συγκεκριμένα στα διαβήματα του ιδίου και της Κυβέρνησης προς τον ΓΓ των ΗΕ τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε και για το θέμα της Αμμοχώστου με αξιωματούχους ξένων χωρών, όπως προσφάτως με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, καθώς επίσης και με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ η οποία αναμένεται να βρίσκεται στην Κύπρο περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ3

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου και για άλλα διαβήματα και ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς της Κυπριακής Κυβέρνησης. 

 

 

Home