Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Διόρισε τους νέους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Offsite Team -
22.12.2022

ΠτΔ: Διόρισε τους νέους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Με ισχύ από 1η Ιουλίου 2023

Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της ψηφισθείσας δικαστικής μεταρρύθμισης και της λειτουργίας από 1η Ιουλίου 2023 του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις συνταγματικές του εξουσίες και δυνάμει των διατάξεων του περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμου, αποφάσισε τα εξής:

Tον διορισμό, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 3(8)(ε) του ως άνω Νόμου,του υφιστάμενου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνη Ρ. Λιάτσου, στη θέση Προέδρου του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου και τον διορισμό, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 3(8)(δ) και 3(8)(ε)(ii) της υφιστάμενης Δικαστού κας Κατερίνας Σταματίου, στη θέση Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Προχώρησε, επίσης, στον διορισμό των υφιστάμενων δικαστών, ως η επιλογή τους στη βάση των διατάξεων του άρθρου 3(8)(δ) της σχετικής νομοθεσίας, ως ακολούθως:

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των Δικαστών Τεύκρου Θ. Οικονόμου, Τάσιας Ψαρά-Μιλτιάδου, Δώρας Σωκράτους, Νικόλα Σάντη και Στάλως Χατζηγιάννη. 

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των Δικαστών Γιασεμή Ν. Γιασεμή, Χάρη Μαλαχτού, Λένας Δημητριάδου-Ανδρέου και Ιωάννη Ιωαννίδη. 

Περαιτέρω, αποφάσισε, κατόπιν σχετικής συμβουλής του Μεταβατικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, το διορισμό ως Δικαστών του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου των Δικαστών Τερέζας Καρακάννα, Ηλία Γεωργίου και Μαρίκας Παπαθωμά και τον διορισμό ως Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Δικαστών Έλενας Εφραίμ και Άγγελου Δαυίδ.

Η διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δυνάμει του Συντάγματος θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών, με ισχύ των διορισμών από την 1η Ιουλίου 2023 ως ο Νόμος ορίζει.

Home