Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Ηγέτες για την Τουρκία

Offsite Team -
23.06.2022 - 22:34

ΠτΔ: Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Ηγέτες για την Τουρκία

Μίλησε για τα Βαρώσια ενώ έθιξε τις αξιώσεις των κατεχόμενων για λύση δυο κρατών

Τους Ευρωπαίους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προεδρου, ενημέρωσε για τα νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο, την λύση δύο κρατών όπως επίσης και για την Ελλάδα και την κατάσταση στο Αιγαίο σε συνεργασία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Παράλληλα όπως είπε, υπήρξε συναίνεση ότι η ρητορική και οι δραστηριότητες της Τουρκίας είναι απαράδεκτες.

Τέλος όπως τονίζει στην ανάρτηση του, οι ομόλογοι του εξέφρασαν τη θέση ότι η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις, να σεβαστεί την κυριαρχία των χωρών της ΕΕ και να επιτρέψει την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.  

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home