Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ για Κραν Μοντανά: Κάποιοι συνεχίζουν την προπαγάνδα

Offsite Team -
14.11.2021 - 11:14

ΠτΔ για Κραν Μοντανά: Κάποιοι συνεχίζουν την προπαγάνδα

Tα πρακτικά του Κραν Μοντανά αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα, όχι σε μύθους και αφηγήματα λέει ο Πρόεδρος

Τα πρακτικά του Κραν Μοντανά όπως δημοσιεύονται στον Φιλελεύθερο αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα και όχι σε μύθους και αφηγήματα που διέδιδε συγκεκριμένος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών «σε όσους καλοθελητές ήθελαν να τον παρακολουθούν και να τον ακούνε», δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Επέκρινε επίσης κάποιους ότι συνεχίζουν την προπαγάνδα που δεν ωφελεί.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το πέρας του μνημοσύνου του Γλαύκου Κληρίδη στη Λευκωσία και ερωτηθείς για τα πρακτικά αυτά όπως δημοσιεύονται, ο Πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει στο τέλος, διότι αντιλαμβάνεται ακολουθούν και άλλα πρακτικά για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, «τα πραγματικά γεγονότα και όχι οι μύθοι και τα αφηγήματα που διέδιδε συγκεκριμένος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών σε όσους καλοθελητές ήθελαν να τον παρακολουθούν και να τον ακούνε».

«Η πραγματικότητα ελέχθη κατ΄ επανάληψη από εμένα, αλλά, δυστυχώς, οργανωμένα κάποιοι φρόντισαν να επιρρίψουν ή να αφήνουν να νοηθεί ότι την ευθύνη έφερε η ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι οι πραγματικοί έχοντες την ευθύνη που δεν ήταν άλλοι από την Τουρκία και τις αδιάλλακτες θέσεις που εξέφραζε», είπε ο Πρόεδρος.

Σε ερώτηση αν κάποιοι στοχευμένα θέλουν να απαλλάξουν την Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι οι θέσεις του Γενικού Γραμματέα ήταν σαφέστατες, δηλαδή κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος και αντικατάσταση του με κάτι το οποίο θα ήταν αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

«Δεν υπάρχει σαφέστερη αναφορά από εκείνη της 4ης Ιουνίου, αλλά και των όσων αναφέρονται στο άτυπο έγγραφο. Εκείνοι που επέμεναν στις εγγυήσεις, εκείνοι που επέμεναν στην παρουσία στρατευμάτων και στη δημιουργία μάλιστα και στρατιωτικής Βάσης στην Κύπρο, εκείνοι απαλλάσσονται διότι ο Γενικός Γραμματέας από αβροφροσύνη ή για να κρατήσει με διπλωματικό τρόπο ανοικτή την πόρτα του διαλόγου, θεώρησε ότι ήταν εποικοδομητική η στάση των εγγυητριών δυνάμεων», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι και μια απλή ανάγνωση των θέσεων των δύο δυνάμεων, των δύο εκ των τριών αποδεικνύει ότι η Τουρκία επέμενε στη συνέχιση των εγγυήσεων, η Ελλάδα ήθελε κατάργηση των εγγυήσεων, θέλαμε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, επέμεναν στη μόνιμη παρουσία.

«Αυτή ήταν η εποικοδομητική στάση των εγγυητριών δυνάμεων. Τι λέει ο Γενικός Γραμματέας σε άλλη παράγραφο της έκθεσης; Ότι, όλα σχεδόν τα θέματα εσωτερικής πτυχής, του τραπεζιού 2 όπως λεγόταν, είχαν σχεδόν συμφωνηθεί», ανέφερε.

Κατά τα άλλα, είπε, κάποιοι επιμένουν να συνεχίζουν την προπαγάνδα που δεν ωφελεί αλλά βλάπτει.

«Δεν θέλω πέραν τούτου να σχολιάσω ούτε ομάδα δημοσιογράφων, δυστυχώς, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο, όχι απλά να διαστρέψουν την αλήθεια και τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και να υποσκάψουν ακόμα και το κύρος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ιστορία θα τους κρίνει και θα με κρίνει», είπε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στον Γλαύκο Κληρίδη μίλησε για μέρα  μνήμης για έναν ηγέτη που άφησε τη σφραγίδα του, που η Ιστορία θα αναφέρεται και αναφέρεται για τους αγώνες, για τα επιτεύγματα, για το πείσμα, το ήθος, την πίστη του στη δημοκρατία και την ελευθερία.

Home