ΠτΔ: Ουσία και όχι σχήμα λόγου η πρόσκληση για Σύνταγμα του '60

ΠτΔ: Ουσία και όχι σχήμα λόγου η πρόσκληση για Σύνταγμα του '60

''Προϊόν σοβαρού προβληματισμού η πρόταση'' - Ανέλυσε το σκεπτικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ουσία και όχι σχήμα λόγου,ενέχει η πρόταση/πρόσκληση προς τον Ερσίν Τατάρ για το σύνταγμα του `60, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος εξήγησε και το σκεπτικό της πρότασης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OMEGA.

Ο ΠτΔ αναλύοντας την πρόταση ανέφερε ότι ήταν προϊόν σοβαρού προβληματισμού μετά και την άρνηση Τατάρ και Τουρκίας να γίνει επανέναρξη του διαλόγου  εκτός εάν εκ των προτέρων αναγνωρίσει η ΚΔ την κυριαρχική ισότητα κατά τρόπον που δεν επιτρέπει την επανάληψη του διαλόγου. Μεταξύ άλλων είπε: ''Έχει ουσία και αυτό θα αναπτύξω και στον ΓΓ του ΟΗΕ. Την περασμένη εβδομάδα απέστειλα επιστολή στην οποία επαναλάμβανα τη θέση μου ότι εμμένω στα όσα έχουν συμφωνηθεί''

''Δεν ήταν δυνατό να αναπτύξω πλήρως, όπως και δεν έπραξα, τη σκέψη ή το σκεπτικό πίσω από την πρόταση επανόδου στο Σύνταγμα του 60. Δεν είναι επάνοδος για να δημιουργήσουμε το ενιαίο κράτος. Αυτό, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων, εκ των γεγονότων, μια ιστορική,αδήριτη ανάγκη που υπαγόρευσε τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλά από τη μετεξέλιξη, έχουμε δυστυχώς εκφύγει με τις προτάσεις που υποβάλλουν οι Τ/κ''.

Τόνισε επίσης ότι η νέα αποστολή Λουτ, η οποία θα προετοίμαζε το έδαφος για μια κοινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, προσέκρουσε στην άρνηση του τ/κ διαπραγματευτή Ελγκουν Ολγκουν να διαβουλεφθεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για διάλογο.

Παράλληλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέστησε υπομονή στους Βαρωσιώτες ιδιοκτήτες περιουσιών, εξηγώντας τον κίνδυνο μαζικών προσφυγών.

Δείτε απόσπασμα από την συνέντεξη:

Πηγή βίντεο: omegalive.com

Home