Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Περιοδεία και εγκαίνια στην ελ. Αμμόχωστο

Offsite Team -
22.01.2023 - 09:39

ΠτΔ: Περιοδεία και εγκαίνια στην ελ. Αμμόχωστο

Θα καταθέσει το θεμέλιο λίθο του Αλιευτικού Καταφυγίου

Την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στις 9.45 το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια νέας πτέρυγας-επέκτασης, της μονάδας αιμοκάθαρσης και του κέντρου μαστογραφίας, του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι.

Ακολούθως, στις 10.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και των πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στρατεύσιμων που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου.

>>>>Διαβάστε επίσης: ΠτΔ σε Συντεχνίες: Ποιον θα πιέσετε για την ΑΤΑ; Εγώ φεύγω<<<<

Στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τον ποταμό Λιοπετρίου, όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του αλιευτικού καταφυγίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιοπετρίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής. Οι εργασίες αναμένεται να αποπερατωθούν τον Νοέμβριο του 2023 με συνολικό κόστος €11 εκατομμύρια.

Τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο θα είναι χωρητικότητας 112 σκαφών περιλαμβάνουν την κατασκευή ξύλινων κρηπιδωμάτων, ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών, καρνάγιο, αποθηκευτικούς χώρους για τους επαγγελματίες ψαράδες κλπ. Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και οργανωμένο χώρο εργασίας για τους επαγγελματίες ψαράδες.

KΥΠΕ

Home