ΠτΔ:Καταγγέλλει παραχώρηση γης σε κατοχικό στρατό από ψευδοκράτος

ΠτΔ:Καταγγέλλει παραχώρηση γης σε κατοχικό στρατό από ψευδοκράτος

Ενημερώνει Γκουτέρες, μέλη Συμβουλίου Ασφαλείας, ΕΕ και άλλους φορείς

Σε συνέχεια της απόφασης του ψευδοκράτους για παραχώρηση έκτασης γης στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα προς τον κατοχικό στρατό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα αποστείλει επιστολή προς τον ΓΓ των ΗΕ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ, για να καταγγείλει τη νέα παράνομη και προκλητική ενέργεια από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα ενημερώσει εκτενώς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες, για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό, και συγκεκριμένα για τα όσα διημείφθησαν κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση του με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Νέα Υόρκη, και την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις κατά παράβαση των ψηφισμάτων των ΗΕ ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τους έδωσαν 145.000 τμ

Έκταση 145.000 τμ που ανήκει σε βακούφικα, στο ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα δόθηκε στον τουρκικό κατοχικό στρατό για 30 χρόνια χωρίς ενοίκιο, με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί αναφέρει ότι η παραχώρηση της γης χωρίς ενοίκιο έγινε προς την «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας» του ψευδοκράτους.

Το «υπουργικό συμβούλιο», αναφέρεται, αποφάσισε να παραχωρήσει προς χρήση από την «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας» για 30 χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του «διοικητικού συμβουλίου» του «τμήματος βακουφίων» και θρησκευτικών υποθέσεων, ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου 2021, η περιουσία που ανήκει σε αυτό και βρίσκεται εντός των ορίων του χωριού Ριζοκαρπάσου. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση του «υπουργικού» δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους στις 14 Οκτωβρίου.

Όταν εξετάστηκε ο χάρτης που επισυνάπτεται στην απόφαση, προστίθεται, διαπιστώθηκε ότι η περιοχή που προσφέρθηκε στον κατοχικό στρατό δωρεάν ήταν 145.000 τετραγωνικά μέτρα.

Home