Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρ ομαδόν κατά Χριστοδουλίδη για Debates: «Υποψήφιος φάντασμα»

Offsite Team -
11.08.2022

Πυρ ομαδόν κατά Χριστοδουλίδη για Debates: «Υποψήφιος φάντασμα»

Πυρά από Υποψηφίους και κόμματα για την αλλαγή στάσης από Χριστοδουλίδη και την μη συμμετοχή του σε 4 debates

Την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές προκάλεσε η αλλαγή στάσης του Νίκου Χριστουδουλίδη, και η μη συμμετοχή του στα προγραμματισμένα και συμφωνημένα debates των υποψηφίων με το ΡΙΚ για τον Σεπτέμβριο. 

Όπως ανακοίνωση το ΡΙΚ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε περιοδεία τον Σεπτέμβριο σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου όπου και θα παρουσιάζει το προεκλογικό του πρόγραμμα, κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε κανένα debate τον Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετείχε σε 4 debates μέσα στον Σεπτέμβριο.

Με ανακοινώσεις τους οι υπόλοιποι υποψήφιοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για την αλλαγή στάσης του Νίκου Χριστοδουλίδη. Χαρακτηρίζουν εμπαιγμό προς τους ίδιους και τον κυπριακό λαό τις προφάσεις Χριστοδουλίδη και τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να αποφύγει το διάλογο. 

Αβέρωφ: Αναίρεσε τα συμφωνηθέντα ο Χριστοδουλίδης για debates

Με γραπτή του δήλωση, ο Υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζει ότι θα συμμετέχει κανονικά στα debates παρά την αναίρεση των συμφωνηθέντων από Νίκο Χριστουδουλίδη. Τονίζει επίσης ότι είναι έτοιμος να ακυρώσει υποχρεώσεις του για να συμμετέχει και σε πιθανές επιπρόσθετες συζητήσεις με άλλους υποψήφιους.

Η γραπτή δήλωση Αβέρωφ:

Ανεξάρτητα από την αναίρεση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη όσο αφορά στις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, δηλώνω και σήμερα την ετοιμότητά μου να συμμετέχω στις τηλεοπτικές συζητήσεις όπως συμφωνήθηκαν έστω και στην απουσία του.

Θεωρώ την πολιτική συζήτηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν, ως ύψιστη προτεραιότητα σε μια δημοκρατική διαδικασία.

 

Και προς τούτο είμαι έτοιμος και για όποια επιπρόσθετη συζήτηση ζητήσουν τα ΜΜΕ, ακυρώνοντας προγραμματισμένες υποχρεώσεις μου για να συμμετάσχω.

ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη:Κρυπτόμενος δραπετεύει από υποχρεώσεις του

Στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ ρίχνει τα πυρά του προς το Νίκο Χριστοδουλίδη κατηγορώντας τον ότι «επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Παρά την αρχική του συμφωνία, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται.

Η δημοκρατία, ο διάλογος και κυρίως η ίδια η Κύπρος και οι προκλήσεις της δεν προάγονται από κρυπτόμενους, αλλά από δημοκράτες ηγέτες που έχουν το θάρρος και την παρρησία να στέκονται μπροστά στο λαό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει δεσμευμένος στη θέση του και συνεχίζει να επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο που θα δώσει τη δημοκρατική ευκαιρία σε κάθε πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος καλύτερα μπορεί να κρατά το πηδάλιο της χώρας.

Κολοκασίδης: Αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη   

Τις αλλαγές στον προγραμματισμό για τα debates σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης. Χαρακτηρίζει εμπαιγμό και περιφρόνηση προς τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό τις προφάσεις που επικαλείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να μην συμμετέχει στα debates. ''Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο'' αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτούσια η γραπτή του δήλωση:

Οι προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδουλίδης  για να απουσιάζει από τις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας αποτελούν εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί να επικαλείται την απουσία του σε περιοδείες για να μην παρευρεθεί όταν η ελεύθερη Κύπρος είναι μια σταλιά τόπος! 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο. Άλλα είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υποστηρίζουν, άλλα είπε σε συναγερμικούς υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του και της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια και διάλογο. Όχι μισόλογα και συσκότιση. Ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει και εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να απαιτώ σαφείς θέσεις και διάλογο.   

Ηλιάδης: Υποψήφιος «φάντασμα» ο κ. Χριστοδουλίδης – Θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια του

Την αλλαγή στάσης Χριστοδουλίδη σχολιάζει με γραπτή του δήλωση και ο Υποψήφιος Πρόεδρος Μάριος Ηλιάδης. Τον χαρκατηρίζει υποψήφιο ''φάντασμα και τον κατηγορεί ότι: ''Με περίσσιο θράσος και υβριστική περιφρόνηση ο κ. Χριστοδουλίδης υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους ίδιους τους πολίτες από τους οποίους ζητά την ψήφο τους''.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Ηλιάδη:

Το κρυφτούλι από τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη συνεχίζεται. Σύμφωνα μ’ ενημέρωση της οποίας έτυχα  σήμερα απ’ το ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο που αρνείται πεισματικά να παραβρεθεί στα Debates του Ιδρύματος, φέρνοντας ως πρόσχημα αστείες δικαιολογίες. Ο κύριος Χριστοδουλίδης επιλέγει ξανά το δρόμο της σιωπής, περιφρονώντας με πρωτοφανή προκλητικότητα, όχι μόνο τους ανθυποψήφιούς του αλλά κυρίως το σύνολο του λαού, τον ανώνυμο πολίτη, ο οποίος έχει τη φιλοδοξία και την ανάγκη ν’ ακούσει και να συγκρίνει όλους τους υποψηφίους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιολόγησε την άρνησή του να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού, αναφέροντας ότι θα παρουσιάζει τάχατες το προεκλογικό του πρόγραμμα στους πολίτες. Διερωτώμαι, υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος από τα debates για να παρουσιάσει και ν’ αναδείξει κάποιος υποψήφιος τις προτάσεις του; Και μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιούτο τέσσερεις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διάρκεια ενός μήνα, σ’ αντίθεση με τους ανεξάρτητους υποψηφίους που τους παραχωρείται μόλις μία τηλεοπτική εμφάνιση σε Debate. Με περίσσιο θράσος και υβριστική περιφρόνηση ο κ. Χριστοδουλίδης υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους ίδιους τους πολίτες από τους οποίους ζητά την ψήφο τους.

Στο μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω τον κύριο Χριστοδουλίδη για την άρνησή του να μιλήσει ενώπιον του λαού και των ανθυποψηφίων του, είναι η αδυναμία του να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα: Πώς μπορεί ο κυπριακός λαός να εμπιστευθεί έναν υποψήφιο με τόσο σκοτεινό και υπόγειο ρόλο στο Κυπριακό; Πώς είναι δυνατόν να κοροϊδεύει τους Κύπριους πολίτες για τις υποτιθέμενες ηγετικές του ικανότητες, μετά από την τρανταχτή και τραγική έλλειψη διορατικότητας εκ μέρους του, τόσο για τη θωράκιση της κυπριακής ΑΟΖ όσο και για τις ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο; Ποιο αστείο επιχείρημα θ’ ανακαλύψει και πάλι ο κ. Χριστοδουλίδης για να καλύψει την γκάφα του περί αυστηρών δήθεν κυρώσεων στην Τουρκία; Πώς θα ξεπλύνει τη ντροπή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος για προσωπικό του όφελος; 

Αξίζει ν’ αναφέρω ότι το ΡΙΚ έδειξε την απαραίτητη ευελιξία ούτως ώστε τα debates να γίνουν όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Υπάρχει παράδειγμα συγκεκριμένου υποψηφίου ο οποίος ζήτησε όπως μετατεθούν σ’ άλλες ημερομηνίες οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, λόγω βαρυφορτωμένου προεκλογικού προγράμματος. Τι είναι αυτό που εμπόδισε τον κ. Χριστοδουλίδη για ν’ ακολουθήσει ανάλογο δρόμο; Η απάντηση είναι η εξής: Η ευθυνοφοβία, η ατολμία και το απύθμενο θράσος του.

Καταληκτικά, είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Χριστοδουλίδης, θα συρθεί – αργά ή γρήγορα -  μπροστά στον κυπριακό λαό και εκεί θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια των ανύπαρκτων ιδεών και προτάσεων του. Δεν μπορεί να φτάσει στο τέρμα της προεκλογικής διαδρομής, ως υποψήφιος – φάντασμα.

Επιτελείο Χριστοδουλίδη: Θα συμμετέχει σε debates τον Οκτώβριο

Με ανάρτησή της στο twitter, η Εκπρόσωπος του Επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη Μαριλένα Ευαγγέλου αναφέρεί ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετέχει σε debates από τον Οκτώβριο. 

Η ανάρτηση της κ. Ευαγγέλου:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα.

d

 Ο νέος προγραμματισμός του ΡΙΚ για τη σύνθεση των debates έχει ως εξής:

1η  Σεπτεμβρίου 2022

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Γιώργος Κολοκασίδης
 • Μάριος Ηλιάδης

8 Σεπτεμβρίου 2022

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Χρίστος Χρίστου
 • Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

15 Σεπτεμβρίου 2022

 • Ανδρέας Μαυρογιάννης
 • Κωνσταντίνος  Χριστοφίδης
 • Αχιλλέας Δημητριάδης

22 Σεπτεμβρίου 2022

 • Αβέρωφ Νεοφύτου
 • Ανδρέας Μαυρογιάννης
 • Χρίστος Χρίστου

 

Home