Πυρά ΑΚΕΛ για μοντέλο οικονομίας -«Αν ήταν σοβαρή η Κυβέρνηση...»

Πυρά ΑΚΕΛ για μοντέλο οικονομίας -«Αν ήταν σοβαρή η Κυβέρνηση...»

Οικονομία της αρπακτής, το μοντέλο που ακολουθεί η Κυβέρνηση λέει το ΑΚΕΛ

Συνέχεια στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, δίνει το κόμμα αναφορικά με το νέο μοντέλο οικονομίας. 

Ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου σε δήλωσή του αναφέρει πως «τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο για το μοντέλο που ακολουθεί στην οικονομία. Έστησαν μια οικονομία της αρπακτής και του πρόσκαιρου κέρδους και σήμερα καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».

Παράλληλα σημειώνει: «Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της για τη δημιουργία νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, δεν θα προσπαθούσε συνεχώς να βρίσκει τρόπους να παρακάμψει κριτήρια και κανονισμούς για την παραχώρηση διαβατηρίων και θα άφηνε στο παρελθόν το φαγοπότι δισεκατομμυρίων που έστησε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς.

Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της δεν θα άφηνε συνεχώς απροστάτευτους τους εργαζόμενους, απαξιώνοντας τις προτάσεις για κατοχύρωση κατώτατου μισθού και ελάχιστων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και για νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων.

Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της δεν θα στοιχιζόταν με κάθε ευκαιρία πίσω από τα συμφέροντα των τραπεζών, αγνοώντας ακόμα και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα φρόντιζε να προστατεύσει τους δανειολήπτες απέναντι στην αυθαιρεσία των τραπεζών».

Καταληκτικά ο κ. Πολυκάρπου τονίζει πως «όπως λέει το κυβερνών Κόμμα στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις. Με αυτές τις πράξεις η Κυβέρνηση Συναγερμού βάζει το συμφέρον των λίγων και προνομιούχων πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας και των εργαζομένων». 

Home