Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για ΦΠΑ σε κατοικίες

Offsite Team -
29.03.2022

Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για ΦΠΑ σε κατοικίες

Η κυβέρνηση, αντί να κρύβεται, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας, δήλωσε ο κ. Πολυκάρπου

Σε δηλώσεις προχώρησε το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε.ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας Χάρη Πολυκάρπου, όσον αφορά την αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα του μειωμένου ΦΠΑ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πολυκάρπου δήλωσε πως η κυβέρνηση, αντί να κρύβεται, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Αυτούσια η δήλωση: 

Η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα του μειωμένου ΦΠΑ για την απόκτηση κατοικίας φανερώνει την προχειρότητα και την αναξιοπιστία της. Ξεχείλωσαν τη νομοθεσία, έλεγαν ψέματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σήμερα διερωτώνται γιατί δεν μπορούν να πείσουν για τα αυτονόητα.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα των πράξεων τους θα τα πληρώσει η κοινωνία και πρωτίστως η νέα γενιά. Στο αυξημένο κόστος των υλικών, στους μειωμένους μισθούς, στα υπέρογκα ενοίκια, στην ανυπαρξία στεγαστικής πολιτικής έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα οικονομικό βάρος.

Η πρόταση του ΑΚΕΛ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο.  Με βασική αρχή ότι το σύστημα πρέπει να είναι απλό και να εξυπηρετεί το κοινωνικό του χαρακτήρα προνοεί:

Πρώτο, να παραχωρείται ο μειωμένος συντελεστής με βάση την αξία της κατοικίας.

Δεύτερο, να εξαιρεθούν του μειωμένου συντελεστή οι επαύλεις και οι πολυτελείς κατοικίες.

Τρίτο, να καταστούν δικαιούχοι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα σήμερα να αγοράσουν ή να κτίσουν, αλλά επιθυμούν να επεκτείνουν υφιστάμενη κατοικία.

Η κυβέρνηση καλείται έστω και τώρα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Home