Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρά Θεολόγου προς Λακκοτρύπη

Offsite Team -
11.11.2019

Πυρά Θεολόγου προς Λακκοτρύπη

Thumbnail
Δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του Υπουργού Ενέργειας η Άννα Θεολόγου

Έντονη ήταν η απάντηση της βουλευτού του κινήματος «Ανεξάρτητοι», Άννας Θεολόγου στα όσα ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η κα. Θεολόγου ανέφερε πως "δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμου  κ. Λακκοτρύπη αναφορικά με τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2020. Συγκεκριμένα για το θέμα των καταχρηστικών ρητρών είναι παράδοξο η Νομική Υπηρεσία με γνωμάτευση της να εκδίδει διατάγματα όσον αφορά καταχρηστικές ρήτρες σε συμβόλαια Developer ενώ για καταχρηστικές ρήτρες σε τραπεζικές συμβάσεις να επικαλούνται ανάγκη αλλαγής του νόμου", ενώ όπως πρόσθεσε, "δεν είναι ικανοποιητικό για τον πολίτη να περιμένει απλά από τον Υπουργό Ενέργειας να πιέσει τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει τις διαδικασίες για προστασία των καταναλωτών από τις τράπεζες". 

Η βουλευτής δήλωσε πως "η κυβέρνηση ξεχνά ότι υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή με αυστηρές οδηγίες όσον αφορά την προστασία του καταναλωτή. Πλέον πολλοί καταναλωτές προστρέχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι χάνονται περιουσίες λόγω καταχρηστικών ρητρών και καταχρηστικής τιμολόγησης και στο τέλος η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκθέτει εκ νέου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο", προσθέτοντας πως "όσον αφορά το θέμα των συμβολαίων για την εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, επικαλείται ο κ. Λακκοτρύπης ότι τα συμβόλαια είναι απόρρητα χωρίς να έχει η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και εν πάση περίπτωση στη Βουλή κατατίθενται συχνά απόρρητα έγγραφα με την ευθύνη να μην τα διαρρεύσει, διότι είναι δημόσιες συμβάσεις και οι βουλευτές έχουν το απόλυτο δικαίωμα να εξασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο. Διερωτόμαστε τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση όσον αφορά αυτά τα συμβόλαια γι’ αυτό ζητάμε διαφάνεια και αν αυτά τα συμβόλαια αν δεν κατατεθούν σύντομα θα εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής."

Αντίδραση υπήρχε και και το θέμα της εισαγωγής υγροποιημένου αερίου καθώς όπως δήλωσε, "ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η διαδικασία εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και η κατοχύρωση του σε συγκεκριμένο consortium εταιρειών.  Εκτιμούμε ότι αυτή η διαδικασία, της εισαγωγής υγροποιημένου αερίου που θα απουγροποιείται και όχι η εισαγωγή με αγωγό απευθείας ως αέριο, θα στοιχίσει περισσότερα για τον καταναλωτή, σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης για την φθηνή ενέργεια."

Home