Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρόζμαρι: Δέσμευση Γκουτέρες για στήριξη λύσης του Κυπριακό

Offsite Team -
15.03.2023

Ρόζμαρι: Δέσμευση Γκουτέρες για στήριξη λύσης του Κυπριακό

Συζητά για τον δρόμο προς τα μπρος, είπε η Αναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ - Συναντήθηκε με Χριστοδουλίδη, θα δει και Τατάρ

Τη δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη στήριξη μιας λύσης στο Κυπριακό, επανέλαβε η Αναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, σε σύντομη δήλωσή της μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό, που διήρκησε μια ώρα.

Η κ. ΝτιΚάρλο είπε πως είχε μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη. «Τον συνεχάρηκα για την εκλογή του και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία κατά τη διάρκεια της θητείας του», ανέφερε.

ΑΦ

«Συζητήσαμε εκτενώς το Κυπριακό, και θέλουμε να επαναλάβουμε τη δέσμευση του ΓΓ στη στήριξη μιας λύσης στο Κυπριακό», επεσήμανε.

Ανέφερε πως στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ «για να συζητήσουμε περαιτέρω για τον δρόμο προς τα μπρος».

Στις 12 το μεσημέρι η κ. ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Στις 3 το απόγευμα θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στον χώρο έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου θα συναντηθεί επίσης με δικοινοτική ομάδα γυναικών. Παρούσα στην εκδήλωση αυτή θα είναι και η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Αργότερα σήμερα η κ. ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Επίσης αύριο θα πετάξει με ελικόπτερο από τη Λευκωσία προς την Αμμόχωστο κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός. Στην περιοχή της Αμμοχώστου η κ.  ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με Σλοβάκους ειρηνευτές, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Αύριο θα συναντηθεί επίσης με δικοινοτική ομάδα νέων.

Την Παρασκευή το πρωί αναχωρεί  για τη Νέα Υόρκη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. 

ΚΥΠΕ

Home