Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σ. Δράκου: Δεν έλαβα ποτέ αίτημα από την PEGA για συνάντηση

Offsite Team -
02.11.2022

Σ. Δράκου: Δεν έλαβα ποτέ αίτημα από την PEGA για συνάντηση

Δράκου: Η Βουλή άνοιξε το δρόμο στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
Η Υπ. Δικαιοσύνης απαντά στις αναφορές για άρνηση της να συναντηθεί με την επιτροπή PEGA

Σε απάντηση προχώρησε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Στέφη Δράκου, μέσω γραπτής ανακοίνωσής όσον αφορά την άρνηση της  να συναντηθεί με την επιτροπή PEGA μετά από αίτημά της.

Όπως αναφέρει  μέσω της ανακοίνωσης, δεν έλαβε τέτοιο αίτημα από την Επιτροπή και δεν αρνήθηκε να συναντηθεί ή να συνεργαστεί μαζί τους.

>>Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος PEGA: Πήραμε απαντήσεις θα τις ελέγξουμε με άλλες πηγές<<

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο ΔΔΤ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν με διάβημα προς την επιτροπή PEGA ώστε να διευκρινιστεί το ζήτημα. 

Παράλληλα, η Υπ. Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η Επιτροπή εξέφρασε έκπληξη για τις αναφορές που θέλουν την Υπουργό να αρνείται το αίτημά της για συνάντηση, διότι ουδέποτε ζήτησε συνάντηση από την εν λόγω Υπουργό. 

>>Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει τις επαφές της στην Κύπρο η PEGA<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή ανακοίνωση της Στέφης Δράκου:

«Μετά λύπης μου παρακολουθώ να συντηρείται, η παραφιλολογία σχετικά με την δήθεν άρνηση μου να συναντηθώ με την επιτροπή PEGA μετά από αίτημά της.

Επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε έλαβα τέτοιο αίτημα από την Επιτροπή και συνεπακόλουθα ουδέποτε αρνήθηκα να συναντηθώ ή να συνεργαστώ μαζί τους.

Η συνεργασία μου με Ευρωπαϊκούς θεσμούς σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένη και ουδέποτε αρνήθηκα να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε αίτημα.

Μάλιστα το Υπουργείο ΔΔΤ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν χθες με διάβημα προς την επιτροπή PEGA ώστε να διευκρινιστεί το ζήτημα. 

Η Επιτροπή απαντώντας εξέφρασε έκπληξη για τις αναφορές που με θέλουν να αρνούμαι αίτημά της για συνάντηση, διότι ουδέποτε ζήτησε συνάντηση από την εν λόγω Υπουργό. Όπως επιβεβαίωσε και η Ευρωβουλευτής της Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής PEGA κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ σε σημερινές της δηλώσεις στα μέσα.

Αναφέροντας τα πιο πάνω ευελπιστώ ότι το θέμα διευκρινίστηκε και από πλευράς μου θεωρείται λήξαν».

Home