Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σάββας σε Borrell: «Παρουσία ναυτικής δύναμης Ε.Ε. στην Κ.Δ.»

Offsite Team -
26.06.2020

Σάββας σε Borrell: «Παρουσία ναυτικής δύναμης Ε.Ε. στην Κ.Δ.»

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με «ταξίδι» στην ΑΟΖ η επίσκεψη του Ισπανού αξιωματούχου της Ε.Ε. (ΦΩΤΟΣ)

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell Fontelles είχε, σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης.

ΣΑΒΒΑΣ1

Στο πλαίσιο των επαφών ο κ. Αγγελίδης, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροναυτικών εγκαταστάσεων της χώρας, καθώς επίσης και για τις διμερείς αμυντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΑΒΒΑΣ2

Επιπρόσθετα, εστιάζοντας στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τον κ. Borrell για τη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και τις απειλές που αυτή επιφέρει τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Αγγελίδης προώθησε την εισήγηση για να χαρακτηριστεί η Αν. Μεσόγειος σε περιοχή ενδιαφέροντος και εξήγησε γιατί δικαιολογείται η νόμιμη παρουσία ναυτικής δύναμης χωρών της ΕΕ.

ΣΑΒΒΑΣ4

Στη συνέχεια, ο κ. Borrell έτυχε ενημέρωσης και παρατήρησε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς συνοδεία του Υπουργού και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, την κατάσταση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

 

Home