Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σαββίδης: Η μεταρρύθμιση επείγει & είναι ύψιστη προτεραιότητά

Offsite Team -
07.06.2019

Σαββίδης: Η μεταρρύθμιση επείγει & είναι ύψιστη προτεραιότητά

Thumbnail
Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με Πρόεδρο και μέλη Ανωτάτου

Για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος συζήτησαν κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου να συζητήσουν για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την οποία ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε ως την πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο του, με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για τάχιστη προώθησή της να είναι σαφείς.

«Πάσχουμε στον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, ο οποίος και φθείρει την αξιοπιστία των πολιτών στο δικαστικό σύστημα, και δημιουργεί προβλήματα για τη χώρα μας στο εξωτερικό», είπε ο κ. Σαββίδης.

Είπε ότι «όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αλλαγής. Επιδιώκουμε τη συνεργασία, διότι η μεταρρύθμιση είναι πρωτευούσης σημασίας και θα αποβεί προς όφελος της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνας Νικολάτος, χαρακτήρισε ως κοσμογονική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης, σημειώνοντας πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον νέο Υπουργό, προς όφελος της Δικαιοσύνης

 

Home