Σε διάλογο με Κύπρο και Ελλάδα καλεί την Τουρκία η ΕΕ

Σε διάλογο με Κύπρο και Ελλάδα καλεί την Τουρκία η ΕΕ

Πρέσβης ΕΕ στην Άγκυρα: Πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με Κύπρο και Ελλάδα 

Πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους κοντινούς της γείτονες, την Κύπρο και την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρας Κρίστιαν Μπέργκερ στο πρακτορείο Ανατολού, λέγοντας ότι τα προβλήματα που είχε η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ξεπεραστεί.

«Να συζητηθούν τα προβλήματα με τους κοντινούς γείτονες»

Ο Κρίστιαν Μπέργκερ ανέφερε ότι πέρσι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, προσθέτοντας ότι τον Μάρτιο θα γίνουν επίσης σημαντικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. “Αν δούμε την παρούσα κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να να έχουμε αισιοδοξία για τις μελλοντικές σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Πάντα λέμε ότι η Τουρκία και η ΕΕ χρειάζονται η μια την άλλη. Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετά πολιτικά προβλήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν αρκετές χώρες με τις οποίες η Τουρκία είχε προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Και πάλι πρέπει να συζητηθούν ακόμη τα προβλήματα της Τουρκίας με τους πιο κοντινούς της γείτονες την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρα ανέφερε ότι Τουρκία και ΕΕ προσπαθούν να αυξήσουν τη συνεργασία τους, προσθέτοντας ότι για παράδειγμα η τουρκική κυβέρνηση συζητά θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και τα σχέδιa ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχηματίζοντας ξανά Ομάδα Μεταρρυθμιστικής Δράσης.

Home