Σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη διαχείση εξωτερικών συνόρων ο Νουρής

Σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη διαχείση εξωτερικών συνόρων ο Νουρής

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μεταβαίνει σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να συμμετάσχει στις 20-21 Ιανουαρίου σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη , με θέμα τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Διάσκεψη θα καταπιαστεί αποκλειστικά με το θέμα της ασφάλειας στα ευρωπαϊκά σύνορα, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων και προκλήσεων σε ό,τι αφορά στην εργαλειοποίηση της παράτυπης μετανάστευσης για πολιτικούς λόγους από τρίτες χώρες.

Κατά τη Διάσκεψη αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των μεταναστευτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, καθώς και διερεύνηση δυνατοτήτων για βελτίωση των επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Βίλνιους, θα έχει μεταξύ άλλων διμερείς επαφές με τους ομολόγους του της Λιθουανίας, της Αυστρίας και της Δανίας, όπως επίσης και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Νουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Σάββατο το πρωί.

ΚΥΠΕ

Home