Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη διαχείση εξωτερικών συνόρων ο Νουρής

Offsite Team -
20.01.2022 - 10:30

Σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη διαχείση εξωτερικών συνόρων ο Νουρής

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μεταβαίνει σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να συμμετάσχει στις 20-21 Ιανουαρίου σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη , με θέμα τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Διάσκεψη θα καταπιαστεί αποκλειστικά με το θέμα της ασφάλειας στα ευρωπαϊκά σύνορα, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων και προκλήσεων σε ό,τι αφορά στην εργαλειοποίηση της παράτυπης μετανάστευσης για πολιτικούς λόγους από τρίτες χώρες.

Κατά τη Διάσκεψη αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των μεταναστευτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, καθώς και διερεύνηση δυνατοτήτων για βελτίωση των επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Βίλνιους, θα έχει μεταξύ άλλων διμερείς επαφές με τους ομολόγους του της Λιθουανίας, της Αυστρίας και της Δανίας, όπως επίσης και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Νουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Σάββατο το πρωί.

ΚΥΠΕ

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Offsite Team -
27.06.2022 - 20:21

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Thumbnail
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο για εξεύρεση λύσης»

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές συμπεριφορές, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

>>>Διαβάστε επίσης: Ο Οκτάι απορρίπτει τα ΜΟΕ με δηλώσεις εναντίον του ΠτΔ

Προσερχόμενος στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου που βρίζει και απορρίπτει τα ΜΟΕ και δεν θέλει να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, ζητώντας και την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και για επανάληψη των συνομιλιών και για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, του Χάρτη των ΗΕ, των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές πολιτικές».

Home