Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σφράγισε ημερομηνίες ο ΔΗΣΥ - Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση Αβέρωφ

Offsite Team -
01.12.2021 - 19:30

Σφράγισε ημερομηνίες ο ΔΗΣΥ - Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση Αβέρωφ

Μάρτιο η οριστική απόφαση για τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ για Προεδρικές του 2023 - Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος

Ομόφωνα ενέκρινε τις εισηγήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για τις αποφάσεις του κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές.

Έτσι λοιπόν μετά και από την πρόταση του Προέδρο του κόμματος, αποφασίστηκε όπως η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 γίνει την 10η Ιανουαρίου 2022 και το Ανώτατο Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει οριστικά ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου. 

Πρόκειται ουσιαστικά για τα ίδια χρονοδιαγράμματα που ακολουθήθηκαν και για τις εκλογές του 2013, όπου και τότε το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τελεσίδικα για τον υποψήφιο του κόμματος στις 17 Μαρτίου του 2012. 

Θυμίζουμε ότι από το Πολιτικό Γραφείο απουσίασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, κάτι που σχολιάστηκε άκρως αρνητικά, από τα 150 και πλέον στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στη βαρυσήμαντη αυτή συνεδρία. 

Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στην ομιλία του ήταν έντονος και έριξε τα πυρά του προς το Νίκο Χριστοδουλίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά ‘’Και εμείς είχαμε ανειλημμένες υποχρεώσεις αλλά είμαστε εδώ’’. Έκανε μάλιστα λόγο για απαξίωση του συνεδρίου από τον ΥΠΕΞ. 

Δείτε αυτούσια την δήλωση του Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτριου Δημητρίου για τις αποφάσεις του συνεδρίου:

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, της ηγεσίας του κόμματος, υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και άλλων κομματικών αξιωματούχων, αποφάσισε σήμερα να συγκαλέσει σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου 2022, για επιλογή του προσώπου που θα στηρίξει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Καθορίστηκε επίσης η 10η Ιανουαρίου 2022 ως η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους. Παρέχεται έτσι πολύς χρόνος τόσο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όσο και για την επικοινωνία με τους 1800 και πλέον σύνεδρους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες, τη νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση και το σύνολο των νυν και πρώην πολιτειακών αξιωματούχων που προέρχονται από την παράταξη. 

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία, όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό.

Πρόκειται για μια ανοικτή, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που διαφυλάσσει την ενότητα και τη σύμπνοια της παράταξης και μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την Κύπρο του αύριο. 

Παράλληλα, επιτρέπει στη κυβέρνηση του πρόεδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει να προωθεί το μεταρρυθμιστικό της έργο, με δεδομένη την πλήρη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο που ανήκει στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το πολιτικό γραφείο, ακόμη, αποκλείει την στήριξη προσώπου που θα επιλέξει να λειτουργήσει εκτός των δημοκρατικών του διαδικασιών.

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home