Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σίμος: Να δώσει κίνητρα η Κυβέρνηση σε Βαρωσιώτες για περιουσίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.11.2020 - 06:00

Σίμος: Να δώσει κίνητρα η Κυβέρνηση σε Βαρωσιώτες για περιουσίες

Thumbnail
Στόχος των Τ/κ να κατοικηθεί το Βαρώσι λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου - Τι λέει στους Βαρωσιώτες για τις περιουσίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Κίνητρα από την Kυβέρνηση προς τους Βαρωσιώτες για να μην προσφύγουν στην «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας» των κατεχομένων ζητεί ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου. Μιλώντας στην Offsite σχετικά με τις «πιέσεις» που δέχονται από διάφορες κατευθύνσεις και όχι μόνο από τις Αρχές των κατεχομένων, Βαρωσιώτες για να προσφύγουν στην «Επιτροπή», ο Δήμαρχος τόνισε: «Διερωτώμαι που βρίσκεται η Ίση Κατανομή Βαρών. Ναι, να μην προσφύγουν συντοπίτες μας στην «Επιτροπή», ωστόσο με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν όσοι Βαρωσιώτες είχαν π.χ. περιουσία έξι οικοπέδων στο παραλιακό μέτωπο που με τα σημερινά δεδομένα αξίζουν 6 εκ. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς εάν είναι υπέρμαχος των προσφυγών στην «Επιτροπή», ο Δήμαρχος Αμμοχώστου τόνισε ότι «αυτό που ζητούμε εμείς είναι να μην πωληθούν οι περιουσιες στην περίκλειστη πόλη ώστε να αλλάξει η ιδιοκτησία. Εάν θέλουν να αποταθούν στην «Επιτροπή» είναι δικό τους θέμα».

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Επιστολές και Μπάϊντεν

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σχολίασε και τα έργα που γίνονται από τις κατοχικές Αρχές στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων μετά την ιταμή πρόκληση αλλαγής του ονόματος της ιστορικής λεωφόρου Κέννετυ. Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι «παρακολουθούμε τα όσα τεκταίνονται από τον Τατάρ και το καθεστώς του. Ήδη, στείλαμε επιστολές στην Αμερικανική Πρεσβεία τονίζοντας με έμφαση τη μετονομασία της λεωφόρου που φέρει το όνομα ενός ιστορικού ηγέτη των Η.Π.Α. Παράλληλα, είμαστε σε επαφές με την Προεδρία και τον Υπουργό Εξωτερικών. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι πλέον ο Δήμος εδώ που έφθασαν τα πράγματα δεν μπορεί να κάνει πολλά εκτός από διαμαρτυρίες».

Αναμονή και για Μπάϊντεν

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «αναμένουμε ότι η εγκατάσταση στο Λευκό Οίκο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν θα αλλάξει τα δεδομένα και θα αποτρέψει άλλους σχεδιασμούς του Τατάρ και της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Όπως έγραψε η Offsite, το καθεστώς Τατάρ σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kibris Postasci τοποθετεί φωτισμό και παγκάκια στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για φωτισμό τύπου led που θα τοποθετηθεί τόσο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και σε εκείνη της Κένεντυ, όσο και σε άλλους δρόμους. Στόχος, όπως αναφέρεται, ο φωτισμός θα  ολοκληρωθεί μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες που το Βαρώσι θα παραμένει ανοικτό και τις βραδινές ώρες.

Στις διαρρυθμίσεις του περιβάλλοντος και του τοπίου, γίνεται λόγος για ποδηλατόδρομο που τέθηκε σε λειτουργία.  Ακόμα, τοποθετήθηκαν  μπουφέ σε οκτώ διαφορετικά σημεία.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σχολίασε τα έργα στην Αμμόχωστο λέγοντας ότι «γνωρίζουμε τα όσα συμβαίνουν, αλλά ο βασικός στόχος τους είναι να ανοίξουν και άλλα σημεία με στόχο να κατοικηθεί.Ωστόσο, θεωρώ ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα απαιτούνται δυο χρόνια για την εγκατάσταση κατοίκων. Παράλληλα, η περιοχή της Αμμοχώστου παραμένει στρατιωτική ζώνη, άρα δεν μπορεί να κατοικηθεί ως έχει».

 

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home