Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Εμείς δεν έχουμε ΜΕΔ- Ανάληψη πολιτικών ευθυνών

Του Στέλιου Στυλιανού -
14.03.2019 - 13:26

Σιζόπουλος: Εμείς δεν έχουμε ΜΕΔ- Ανάληψη πολιτικών ευθυνών

Thumbnail
Να γίνει δημοσιοποίηση πολιτικών προσώπων και κομμάτων τα οποία έτυχαν διαγραφής δανείου αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Δημοσιογραφική διάσκεψη εξ αφορμής και της δημοσιοποίησης του πορίσματος για τον συνεργατισμό παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο πρώην βουλευτής του κινήματος Δώρος Θεοδώρου, επισημαίνοντας τις ενέργειες που έκανε διαχρονικά η ΕΔΕΚ για να μην έχει ο Συνεργατισμός την σημερινή του κατάληξη.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι οι ίδιοι ζητούν να υπάρξει πλήρης δημοσιοποίηση των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων τα οποία έτυτυχαν είτε διαγραφής δανείου είτε ακόμα και δραστικής μείωσης  δανείου αλλά και παραχώρησης δανείου χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο κύριος Σιζόπουλος θα πρέπει αφού υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα τα πολιτικά πρόσωπα να δώσουν την εξουσιοδότηση για να μπορέσει να προχωρήσει η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση.

Ο ίδιος  ανέφερε ότι τόσο προσωπικά όσο και η ΕΔΕΚ δεν έχουν επιλεκτικές διαγραφές δανείων από τον συνεργατισμό ούτε και έτυχαν όποιας ευνοϊκής ό δανειοδότησης τόσο από την ΣΚΤ όσο και από όποια άλλη τράπεζα.

Ποινικές και πολιτικές ευθύνες

Παράλληλα ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ότι ευθύνες για την κατάρρευση του συνεργατισμού υπάρχουν σε πάρα πολλά επίπεδα, κυρίως σε αυτούς που είχαν τον εποπτικό ρόλο  και δεν τον άσκησαν τόσο και σε αυτούς που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του συνεργατισμού τόσο πριν το 2013 όσο και μετά το 2013.

Μάλιστα όπως τόνισε έχει σημασία να γνωρίζουμε σε ποια κόμματα ανήκουν αυτοί, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά έχουν ονόματα και κομματική ταυτότητα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη αυτοι που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του συνεργατισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι εάν αυτοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη, οι πολιτικές ευθύνες μπορεί να αποδοθούν από τους πολίτες μέσω της ψήφους του.

Τέλος σημείωσε ότι θα πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες με την παραπομπή στην δικαιοσύνη αυτούς που έχουν ποινική ευθύνη για εκδίκαση, αναφέροντας ότι θα είναι μεγάλη πρόκληση εάν ακόμα ένα σκάνδαλο αποσιοποιηθεί.

 

Home