Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος για Πενταμερής: Χρειάζεται προσεκτική διαχείριση

Offsite Team -
14.01.2021

Σιζόπουλος για Πενταμερής: Χρειάζεται προσεκτική διαχείριση

Thumbnail
«Από τη σημερινή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται τόσο η ασάφεια της διαδικασίας»

Σε περίπτωση συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια άτυπη πενταμερή διαδικασία «θα πρέπει οι χειρισμοί του να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, με κύριο στόχο να αποτρέψουμε μια πιθανή κεφαλαιοποίηση πρόσθετων ωφελημάτων από την πλευρά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά από τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι απαιτείται προσεκτική διαχείριση και κυρίως προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κρατικής της οντότητας.

«Από τη σημερινή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται τόσο η ασάφεια της διαδικασίας όσο και το πλαίσιο προπαρασκευής για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, η οποία προγραμματίζεται να συνέλθει ενδεχομένως εντός Φεβρουαρίου», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Και την ίδια στιγμή πιστεύουμε ότι αυξάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε.

Οι ανησυχίες μας αυτές αυξάνονται αν συνεκτιμήσουμε την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος αυτήν τη χρονική στιγμή, καθώς επίσης και κάποιες από τις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και στοιχεία σε εκθέσεις του που αναφέρονται σε «ε/κ διοίκηση», σε «βόρεια Κύπρο», καθώς επίσης και μια προσπάθεια υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε καταλήγοντας ο κ. Σιζόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home