Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Κατέβα εσύ να σε στηρίξω - Νικόλας: Διερευνώ για Νίκο

Offsite Team -
10.05.2022 - 06:00

Σιζόπουλος: Κατέβα εσύ να σε στηρίξω - Νικόλας: Διερευνώ για Νίκο

Συμφώνησαν για κοινή πορεία αλλά για Νίκο μόνο αν αποδεχτεί τους όρους τους

Σε κοινή πορεία στις Προεδρικές εκλογές προχωρούν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ όπως διαφάνηκε μετά και την χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ των Νικόλα Παπαδόπουλου και Μαρίνου Σιζόπουλου. 

Οι Προέδροι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ φρόντισαν εδώ και καιρό να προετοιμάσουν το έδαφος μιας κοινής πορείας και στις Προεδρικές του 2023 καθώς από την μια ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνιζε ότι η ΕΔΕΚ αποτελεί φυσικό σύμμαχο και από την άλλη ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωνε ότι οι περισσότερες συγκλίσεις του κόμματος του είναι με το ΔΗΚΟ.

Όπως πληροφορείται η Offsite κατά την συνάντηση των δύο ο Μαρίνος Σιζόπουλος φαίνεται να πρότεινε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να ξανά κατέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος και να τον στηρίξει η ΕΔΕΚ όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2018. 

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας σημείωσε ότι ο ίδιος προτιμά να μην κατέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος σε αυτές τις Προεδρικές και ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο στήριξης του ΔΗΚΟ στο Νίκο Χριστοδουλίδη. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από πλευράς ΔΗΚΟ δεν έχει ποτέ αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητας σε αυτόνομη κάθοδο καθώς αυτή ήταν και η απόφαση του συνεδρίου του κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Χριστοδουλίδη υπό όρους και προϋποθέσεις

Σημειώνεται πάντως ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συμφώνησαν σε κοινή πορεία στέλνοντας την ίδια ώρα μήνυμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι η πιθανή στήριξη του προϋποθέτει πρώτα αποδοχή συγκεκριμένων όρων από τον ίδιο. 

Συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι η όποια συνεργασία θα στηριχθεί σε προϋποθέσεις και για το ΔΗΚΟ αποτελεί σημαντική προϋπόθεση η συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε ότι δεν έχουν μόνο στόχο να εμβολιάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας αλλά να καθορίσουν το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας.

Home