Σιζόπουλος-Λιλλήκας αναζητούν τρόπους συνεργασίας για βουλευτικές

Σιζόπουλος-Λιλλήκας αναζητούν τρόπους συνεργασίας για βουλευτικές

Ετοιμάζεται κείμενο πολιτικής για κοινές θέσεις

Ο ιός την δουλειά του, αλλά και η πολιτική τραβάει την δική της ανηφόρα. Αν και όλων – των κομμάτων συμπεριλαμβανομένων- οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει δραματικά , εντούτοις το ορόσημο των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2021, παραμένει φάρος για την πορεία και εν γένει την ύπαρξη αρκετών πολιτικών σχηματισμών. 

Προς τούτο και σαν άλλος Διογένης η Συμμαχία Πολιτών, ψάχνει συμμάχους ( υπενθυμίζουμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για την συνάντηση με την Αλληλεγγύη της  Ελένης Θεοχάρους προ διμήνου)  και αυτή την φορά τους αναζητά, προς τους πυγμάχους σοσιαλιστές…

Όπως αποκαλύπτει η offsite  το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μεταξύ στελεχών ΕΔΕΚ – Συμμαχίας Πολιτών, οι οποίες κορυφώθηκαν με την συνάντηση των Προέδρων ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ που πραγματοποιήθηκε , μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , την περασμένη Παρασκευή. 

Το κλίμα, στην πρώτη συνάντηση ήταν εύκρατο και κατ’ αρχήν έσπασε ο πάγος , κυρίως μεταξύ των Σιζόπουλου και Λιλλήκα, μετά και τα διαδραματισθέντα στην προεκλογική περίοδο των Προεδρικών εκλογών του 2013, όπου οι σχέσεις των δυο αντρών διαταράχθηκαν επικίνδυνα. 

Αφού οι δυο αρχηγοί είπαν περασμένα –  προφανώς το επόμενο διάστημα θα καταδείξει αν είναι και ξεχασμένα-  κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε ένα ακριβώς χρόνο από τώρα…

Στην εν λόγω προσπάθεια, υπάρχουν κάποια δεδομένα όπως ότι η Συμμαχία Πολιτών θα πρέπει να απορροφηθεί από την ΕΔΕΚ και αριθμός στελεχών της να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια των σοσιαλιστών. Κατά δεύτερο , με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων σε μείζονα θέματα , όπως το Εθνικό και άλλα κοινωνικοοικονομικά θα πρέπει να είναι κοινές και να εκδοθεί μανιφέστο πολιτικής που να καλύπτει και τους δυο πολιτικούς σχηματισμούς .

Η συζήτηση έληξε με την ανάθεση στους ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗ- οικονομικό διευθυντή της ΕΔΕΚ και εξ απορρήτων του κ. Σιζόπουλου- αλλά και τον ΔΩΡΟ ΠΑΦΙΤΗ , στέλεχος της Συμμαχίας να προχωρήσουν στην ετοιμασία , προφανώς και με την συνδρομή και άλλων ηγετικών στελεχών των δυο κομμάτων σχετικού κειμένου πολιτικής στο οποίο θα καταγράφονται – κωδικοποιούνται οι κοινές θέσεις αλλά και οι αποκλίσεις για τις οποίες θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις .

Αν και η επίτευξη συμφωνίας των δυο κομμάτων φαντάζει εκ των υφιστάμενων δεδομένων ιδιαίτερα δύσκολη εντούτοις , όπως στην ζωή, πόσο μάλλον στην πολιτική , ποτέ μην λες ποτέ ή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι με σοφία, ανάγκα και οι θεοί …πείθονται. 

Home