Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Στη λίστα Γιωρκάτζη συμμετέχουν ονόματα άδικα

Offsite Team -
16.07.2020 - 18:10

Σιζόπουλος: Στη λίστα Γιωρκάτζη συμμετέχουν ονόματα άδικα

Thumbnail
«Θα πρέπει να προχωρήσουν σε έρευνα κάτω από ποιες συνθήκες ετοιμάστηκε  η λίστα»

Σταδιακά διαφαίνεται ότι στην λίστα (Γιωρκάτζη) συμμετέχουν ονόματα και άτομα άδικα, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Αυτούσια η δήλωση του:

«Παρά το γεγονός ότι αυτό το οποίο είχε ζητηθεί ήταν συγκεκριμένο και αφορούσε κυρίως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικών προσώπων , συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων , καθώς επίσης και το ενδεχόμενο προνομιακής παραχώρησης τέτοιων δανείων ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου συγκεκριμένου δανείου .

Αυτά δυστυχώς φαίνεται ότι στην λίστα δεν υπάρχουν.Αντίθετα σταδιακά διαφαίνεται ότι στην λίστα συμμετέχουν ονόματα και άτομα άδικα. Και αυτό πια εξ υπακούει είτε ανικανότητα από πλευράς της τέως Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και των συνεργατών της , είτε ανεπάρκεια είτε και σκοπιμότητα όσον αφορά την συγκεκριμένη λίστα χωρίς να αποκλείω και συνδυασμό όλων των πιο πάνω. Δεν δικαιολογείται για παράδειγμα Ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής είτε Διοικητής, είτε γραφειακό ή άλλο προσωπικό , να μη μπορεί να αντιληφθεί ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο και στο χρεωστικό υπόλοιπο μίας πιστωτικής κάρτας όπως ήταν η περίπτωση η δική μου και να τίθεμαι σε αυτή την λίστα. Ή η περίπτωση του συναδέλφου του Ηλία του Μυριάνθους όπου στην ουσία το δάνειο του από την πρώτη στιγμή ήταν εξυπηρετούμενο και μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρχε και προπληρωμή των δόσεων να τίθεται στον κατάλογο ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο.

Αυτό λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο , για αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει .Εγώ κάνω έκκληση και στους υπόλοιπους βουλευτές εάν και εφόσον περιλαμβάνονται κάτω από αυτές τις συνθήκες στη λίστα να κάνουν τις δικές τους δημόσιες δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το ζήτημα αλλά την ίδια στιγμή εγώ κάνω έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους όποιες και να είναι αυτές ότι θα πρέπει πια να διερευνήσουν την όλη υπόθεση.

Θα πρέπει πια να παραλάβουν την λίστα , θα πρέπει να προχωρήσουν σε έρευνα κάτω από ποιες συνθήκες ετοιμάστηκε  η λίστα , ποιοι είχαν εμπλακεί στην ετοιμασία αυτής της λίστας , γιατί ακριβώς υπήρξαν αυτές οι σκοπιμότητες και η ένταξη αυτών των προσώπων σε αυτό τον κατάλογο και που αποσκοπούσε και αν και εφόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες αυτές θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν. Είναι καιρός πλέον να υπάρχουν τιμωρίες γιατί η ατιμωρησία σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτή που οδήγησε και σε οικονομική καταστροφή της Πατρίδας μας. Να θυμηθούμε τί έγινε με το χρηματιστήριο , να θυμηθούμε τί έγινε την περίοδο 2008 -2012 με τις συνεχόμενες εξαγωγές χρημάτων από την Κύπρο για σκοπούς αμφίβολων δανείων και μη εξασφαλισμένων επενδύσεων στο εξωτερικό.

Να θυμηθούμε τί γίνεται στην συνέχεια όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα , όσον αφορά τα δάνεια και όλα τα υπόλοιπα. Άρα λοιπόν δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίσει χωρίς απόδοση ευθυνών και χωρίς παραδειγματική τιμωρία εκεί και όπου απαιτείται.»

Home