Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία εναντίον Παπαδάκη

Offsite Team -
11.02.2020 - 15:26

Σιζόπουλος: Θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία εναντίον Παπαδάκη

Thumbnail
«Εγώ θα παρουσιάσω τα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να κρίνουν»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε σήμερα ότι μετά από την ενημέρωση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αναφορικά με τα στοιχεία που έχει εναντίον του πρώην Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη, αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στοιχεία διαπλοκής, ημετεροκρατίας ή προσωπικών συμφερόντων σε βάρος του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος και απέρριψε αιχμές ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης απομακρύνθηκε γιατί ήταν εν δυνάμει εσωκομματικός του αντίπαλος παραπέμποντας σε καταστατικές διατάξεις.

Ο κ. Σιζόπουλος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο Προεδρικό, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση νωρίτερα του Δημήτρη Παπαδάκη ανέφερε ότι «δεν θα μπω σε αυτή την λογική και σε αυτή την διαδικασία».  

«Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τον Πρόεδρο ενός κόμματος να διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα και πολύ περισσότερο μετά από μια σκληρή μάχη την οποία έδωσε το σύνολο των μελών, των στελεχών και των ηγετών του κόμματος για να επιτύχουμε τον στόχο των Ευρωεκλογών», είπε.

«Για 5 και πλέον μήνες, όχι μόνο από την πλευρά την δική μου, αλλά και από την πλευρά πολλών συναγωνιστών, καταβλήθηκαν προσπάθειες ούτως ώστε με τρόπο νόμιμο και σωστό ο Ευρωβουλευτής να εκπληρώσει τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε ενυπόγραφα έναντι του κόμματος», σημείωσε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «δεν υπήρξε καμία προθυμία από την πλευρά την δική του. Στην ουσία ο ίδιος οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο». Για ποιους λόγους, ανέφερε, «δεν μπορώ να γνωρίζω».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα συγκροτημένο, έχει καταστατικές διατάξεις, έχει αποφάσεις συλλογικών οργάνων, τις οποίες όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε».

«Και λυπούμαι να παρατηρήσω», είπε ο κ. Σιζόπουλος, «ότι η δήθεν προειλημμένη απόφαση από τα γεγονότα και μόνο δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος γι αυτό το θέμα, είτε στο Πολιτικό Γραφείο, είτε στην Κεντρική Επιτροπή, είτε τώρα και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ήσαν ομόφωνες και μάλιστα με ανοιχτές διαδικασίες που μπορούσε ο οποιοσδήποτε να τις παρακολουθήσει».. 

Πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε και ο συναγωνιστής, αν όντως θεωρούσε ότι ήταν προκατασκευασμένη, το Σάββατο όταν κλήθηκα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να καταθέσω τα στοιχεία τα οποία θα επιβεβαίωναν την καταγγελία που έγινε να παραβρεθεί και αυτός και ο δικηγόρος του και να με εκθέσουν, αν αυτά τα στοιχεία ήταν ανυπόστατα, αν ήταν ψευδή», θέτοντας το ερώτημα «γιατί δεν το έπραξε;»

Σε ερώτηση αν η ΕΔΕΚ εξέρχεται πιο δυνατή και πιο καθαρή τελικά απάντησε ότι «ο στόχος είναι η ΕΔΕΚ να είναι πιο δυνατή και πιο καθαρή, γιατί εγώ θεωρώ ότι η δύναμη ενός κόμματος δεν είναι μόνο οι σχέσεις και επαφές του με τα μέλη του, τον κόσμο και οι θέσεις του, είναι και η καθαρότητά του».

«Ως ένα κόμμα το οποίο διαχρονικά έχουμε ανοιχτό μέτωπο σύγκρουσης με την διαπλοκή και τα σκάνδαλα», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΔΕΚ έχει αποκαλύψει σωρεία σκανδάλων στη Βουλή, «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ενδεχομένως παρατυπίες και σκοτεινά σημεία λειτουργίας εντός του κόμματος. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να το αποδεικνύουμε ότι είμαστε καθαροί».

Για όσο χρονικό διάστημα ο ίδιος θα είναι Πρόεδρος του κόμματος, διαβεβαίωσε ο κ. Σιζόπουλος, ότι «δεν πρόκειται να ανεχτώ σε καμία περίπτωση στοιχεία διαπλοκής, ημετεροκρατίας ή προσωπικών συμφερόντων σε βάρος του κόμματος».

Ερωτηθείς για αιχμές που έχει αφήσει για τη διάπραξη από πλευράς του κ. Παπαδάκη και άλλων αδικημάτων εκτός από κομματικών απάντησε ότι «θα δοθούν όλα στη δημοσιότητα».

Είπε ότι «έχουν κατατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το περασμένο Σάββατο, θα ενημερωθεί το Πολιτικό Γραφείο αναλυτικά και στη συνέχεια θα ενημερωθούν και οι πολίτες».

«Εγώ θα παρουσιάσω τα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να κρίνουν», είπε απαντώντας σε επιπρόσθετη ερώτηση για το θέμα. Σε άλλη ερώτηση αν είναι οικονομικής υφής τα παραπτώματα αυτά ανέφερε «όχι κατ’ ανάγκη».

Σε ερώτηση για την παραίτηση δύο στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ αλλά και αν φοβάται ότι ενδεχόμενη φυγή στελεχών και ψηφοφόρων θα αποδυναμώσουν την ΕΔΕΚ απάντησε: «Θα κριθούμε όλοι από τα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών είναι αυτό που θα επιβεβαιώσει τη μία ή την άλλη πλευρά».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι στις 9 Μαρτίου θα βρεθεί στο Δικαστήριο για την υπόθεση ανέφερε ότι «αυτή αποτελεί ακόμα μια αντίφαση του συναγωνιστή, δεδομένου ότι ο ίδιος το περασμένο Σάββατο σε δημοσιογραφική του διάσκεψη είχε πει ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, όμως σε καμία περίπτωση δεν μας έχει δικαιολογήσει γιατί από την αρχή καταφεύγει σε νομικίστικες και νομικές διαδικασίες».  

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος, το μήνυμα που θέλω να στείλω και είναι ξεκάθαρο είναι ότι είμαστε ένα πολιτικό κόμμα, έχουμε καταστατικό και αποφάσεις στη βάση των οποίων λειτουργούμε, είμαστε εγκεκριμένοι από τον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος, και πολύ περισσότερο το κόμμα ν’ αποφασίσει – και έχει το δικαίωμα - ποιος θέλει να είναι μέλος του και ποιος όχι. Δεν είναι θέμα δικαστηρίου να μου καθορίσει ποιος πρέπει να είναι μέλος του κόμματος μου ή ποιος πρέπει να είναι εκπρόσωπος του κόμματος μου», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει αιχμές ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης απομακρύνθηκε γιατί θα μπορούσε να είναι εσωκομματικός του αντίπαλος ο κ. Σιζόπουλος εξήγησε ότι στο καταστατικό του κόμματος υπάρχει περιορισμός θητειών για τον Πρόεδρο με παρέμβαση του ιδίου καθώς και ότι άλλη καταστατική ρύθμιση απαγορεύει σε Υπουργούς, Ευρωβουλευτές ή Δημάρχους να διεκδικήσουν την προεδρία. Η δεύτερη του (Δ. Παπαδάκη) θητεία στην Ευρωβουλή έληγε λίγο πριν από τη δεύτερη θητεία μου ως Προέδρου του κόμματος, είπε απορρίπτοντας την θέση αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΕΔΕΚ θα πάει σε έκτακτο συνέδριο απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. «Αυτό που θα γίνει μετά την ενημέρωση του Πολιτικού Γραφείου», ανέφερε, το σώμα «θα αποφασίσει πως θα προχωρήσει παρακάτω τη διαδικασία ενημέρωσης και των μελών και των πολιτών».

«Εμείς υπεύθυνα από την πρώτη στιγμή, βλέπετε, αποφύγαμε να κάνουμε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις», είπε. «Αποφύγαμε στην ουσία να παραθέσουμε οποιαδήποτε στοιχεία. Αφήσαμε τα συλλογικά όργανα και το πειθαρχικό συμβούλιο να λειτουργήσουν ελεύθερα και ανεξάρτητα», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Home