Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σπέχαρ: Δυνατότητα δημιουργικής σκέψης & αποφασιστικής δράσης

Offsite Team -
03.05.2019 - 20:59

Σπέχαρ: Δυνατότητα δημιουργικής σκέψης & αποφασιστικής δράσης

Thumbnail
Τα Ηνωμένα ‘Εθνη είναι έτοιμα να βοηθήσουν τους δυο ηγέτες

Ενώ οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών είναι ένα θέμα που ανησυχεί όλους, τα Ηνωμένα ‘Εθνη πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα για δημιουργική σκέψη και αποφασιστική δράση σε ό,τι αφορά τον δρόμο προς τα μπρος, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

 

Η κ. Σπέχαρ, η οποία μιλούσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρασημοφόρηση μελών της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών (UNPOL) στην Κύπρο, που έγινε χθες Πέμπτη, είπε ακόμη πως τα Ηνωμένα ‘Εθνη είναι έτοιμα να βοηθήσουν τους δυο ηγέτες και τις γυναίκες και τους άνδρες της Κύπρου να ανοίξουν τον δρόμο για ένα πιο λαμπρό, κοινό μέλλον για όλους.

 

Στην ομιλία της η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως παρόλο που το θέμα της διευκόλυνσης των συνομιλιών για το Κυπριακό αφορά την αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, και η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) παίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, βοηθώντας στη δημιουργία συνθηκών που να συμβάλουν σε επιτυχείς διαπραγματεύσεις και ένα βιώσιμο αποτέλεσμα.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής παρασημοφορήθηκαν 18 μέλη της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών από 8 έθνη, τα οποία η Καναδή διπλωμάτης ευχαρίστησε για την υπηρεσία τους στα Ηνωμένα Έθνη και προς τον σκοπό για ειρήνη στην Κύπρο.  

Η κ. Σπέχαρ σημείωσε εξάλλου πως από το 1964 που η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ βρίσκεται στην Κύπρο, η αστυνομία της έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο σε όλο το νησί. Επεσήμανε πως τα μέλη της περιπολούν στη νεκρή ζώνη και έρχονται σε επαφή με μέλη των τοπικών κοινοτήτων, συμβάλλοντας στην διατήρηση του νόμου και της τάξης και στην επάνοδο σε συνθήκες ομαλότητας.  

Σημείωσε εξάλλου πως στις 17 Απριλίου η αστυνομία των ΗΕ οργάνωσε για πρώτη φορά περιπολία με ποδήλατα στη νεκρή ζώνη, σημειώνοντας πως στόχος αυτών των περιπολιών είναι να ενισχύσουν τις δυνατότητες της UNPOL στην εντός των τειχών Λευκωσία.  

Είπε επίσης πως η UNPOL διευκολύνει το Δικοινοτικό Γραφείο Επαφής, που ασχολείται με την ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα που αφορούν το έγκλημα, καθώς και για ανθρωπιστικές υποθέσεις.  

Σημείωσε εξάλλου πως από τους 60 αξιωματικούς της UNPOL στην Κύπρο, 23 είναι γυναίκες, δηλαδή ένα ποσοστό 33%.

Home