Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στ. Κυριακίδου: «Ξεχωριστά συναισθηματική στιγμή»

Offsite Team -
26.12.2020

Στ. Κυριακίδου: «Ξεχωριστά συναισθηματική στιγμή»

Thumbnail
Η πρώτη αντίδραση μετρά την έλευση των εμβολίων

Ως μια ξεχωριστή μέρα χαρακτήρισε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο τουϊτερ η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου την έλευση των πρώτων δόσεων εμβολίων στην Κύπρο.

Η παραλαβή έγινε στη 13:00 το μεσημέρι από την ίδια και τον Υπουργό Υγείας Κ,. Ιωάννου. Η Επίτροπος σε ανάρτηση της  στο τουϊτερ τόνισε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστά συναισθηματική στιγμή. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς οι πρώτες δόσεις εμβολίου βρίσκονται ταυτόχρονα στΙς χώρες - μέλη της Ε.Ε.

Σε δηλώσεις της η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση για τη σημερινή μέρα, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έξι μήνες αφότου είχαμε παρουσιάσει τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για την COVID-19, παραλαμβάνουμε τις πρώτες δόσεις σε όλα τα κράτη μέλη και στα 27 κράτη ταυτόχρονα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη και αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης».

 

Συνεχίζοντας, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, «μέχρι να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε να μπορούμε σταδιακά και με προσοχή να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα και εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλό νέο χρόνο».  

Από πλευράς του, ο κ. Κυριάκος Μικέλλης, Επικεφαλής Κύπρου-Μάλτας για την Pfizer, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σημαδιακή, αφού με την ταυτόχρονη παράδοση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι ένα ορόσημο στον αγώνα κατά της πανδημίας».

1

 

Πρόσθεσε δε πως με την έλευση των εμβολίων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις «για σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι σημαντικό επίσης γιατί για εμάς τουλάχιστον στην Pfizer επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στον άνθρωπο και τη δύναμη που έχει η επιστήμη και η τεχνολογία και όσον αφορά στο κομμάτι της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπερεθνικές συνεργασίες μεταξύ της ΕΕ και των μεγάλων βιοφαρμακευτικών εταιρειών όπως είναι η Pfizer δημιουργεί ένα αισιόδοξο μήνυμα, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την επιστροφή μας στην κανονικότητα».  

 

Home