Στα δικαστήρια ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για Βουλευτική έδρα

Στα δικαστήρια ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για Βουλευτική έδρα

Προσφυγή στο Εκλογοδικείο Ξένιας Κωνσταντίνου για την έδρα Χρύση Παντελίδη

Σε προσφυγή στο εκλογοδικείο προχώρησε η τέως Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου ζητώντας όπως υπάρξει ακύρωση της παραχώρησης της έδρας που δόθηκε στο ΔΗΚΟ στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Χρύση Παντελίδη. Παράλληλα  ζητά να διεξαχθεί αναπληρωματική εκλογή για την πλήρωση της έδρας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προσφυγή λανθασμένα δόθηκε η τέταρτη και αδιάθετη έδρα στο ΔΗΚΟ και τον Χρύση Παντελίδη καθώς βάσει του περί εκλογής μελών της βουλής των αντιπροσώπων νόμου του 1979 δεν δίνεται το δικαίωμα στον έφορο εκλογών να προσκυρώσει δεύτερη έδρα σε οποιοδήποτε κόμμα κατά το στάδιο της δεύτερης φάσης της δεύτερης κατανομής και συνεπώς ο έφορος εκλογών ενήργησε κατά παράβαση του νόμου ή/και υπερέβη τις εξουσίες του. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η θέση του ΔΗΚΟ

Με ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι σε σχέση με την αίτηση της υποψήφιας βουλεύτριας του ΔΗΣΥ στο Εκλογοδικείο, κατά του Γενικού Εφόρου Εκλογών και του ΔΗΚΟ αναφορικά με την κατανομή των εδρών στις εκλογές της 30ης Μαΐου 2021 τονίζει ότι είναι πεπεισμένο για τη νομιμότητα και την ορθότητα της κατανομής αυτής και ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του στο Εκλογοδικείο.

Home