Στα χρώματα της Γαλλίας φωταγωγήθηκαν τα γραφεία του ΔΗΣΥ

Στα χρώματα της Γαλλίας φωταγωγήθηκαν τα γραφεία του ΔΗΣΥ

Ως ένδειξη της αμέριστης συμπαράστασης κ αλληλεγγύης μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία.

Στα χρώματα της Γαλλίας θα φωταγωγείται από σήμερα και για μια εβδομάδα το Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης, ως ένδειξη της αμέριστης συμπαράστασης κ αλληλεγγύης μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία.

2

Η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο κα Audrey Pion συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη και τη Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρο κα Αννίτα Δημητρίου, στα γραφεία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε προς την κα Pion την αμέριστη συμπαράστασή του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και της κοινωνίας της Κύπρου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία και επαναβεβαίωσε την εκτίμηση και την αλληλεγγύη προς τον γαλλικό λαό.

Η κα. Pion παρέλαβε ως επιστέγασμα των διαχρονικά φιλικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο κ. Νεοφύτου μέσα από την οποία εκφράζονται τα αισθήματα στήριξης και αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό καθώς και μια καρφίτσα με το έμβλημα του Δημοκρατικού Συναγερμού, τη Νίκη του Παιωνίου.   

1

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τορναρίτης τόνισε τα εξής:

«Σε ένδειξη σεβασμού εκτίμησης και αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό που αυτήν την ώρα υποφέρει από την τυφλή τρομοκρατία, το εκτελεστικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση. Να φωτίσει για την ερχόμενη εβδομάδα το μέγαρο του Δημοκρατικού Συναγερμού με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στέλνοντας το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται, ο πολιτισμός δεν απειλείται, η ελευθερία της διάδοσης των ιδεών δεν μπορεί να περιοριστεί με μεθόδους τρομοκρατίας».

Από την πλευρά της η κα Audrey Pion εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο και την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και την κοινωνία της Κύπρου για την έμπρακτη συμπαράσταση τους στο γαλλικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες.  

Home