Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα κατεχόμενα την Πέμπτη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Offsite Team -
22.06.2022 - 18:46

Στα κατεχόμενα την Πέμπτη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Για διήμερη επίσκεψη

Στα κατεχόμενα θα βρίσκεται την Πέμπτη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι για διήμερη επίσκεψη.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Οκτάι φτάνει στις 11 το πρωί και στις 11.30 θα συναντηθεί με τον Ερσίν Τατάρ. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη 1.00 το μεσημέρι ο κ. Οκτάι θα μεταβεί στη «βουλή» και στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ.

Στις 18.30 ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση στο κλειστό στάδιο της κατεχόμενης Μόρφου που έχει σχέση με το πρωτόκολλο νεολαίας και αθλητισμού (που είχε υπογραφεί πρόσφατα στην Άγκυρα).

Στις 19.30 θα συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός προγράμματος μεταξύ της Ένωσης Δήμων Τουρκίας και της αντίστοιχης στα κατεχόμενα.

Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ο Φουάτ Οκτάι θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Επιχορηγήσεις επιχειρηματικότητας» στην «κεντρική τράπεζα». Το μεσημέρι της ίδια ημέρας θα επισκεφθεί το «πανεπιστήμιο» κοινωνικών επιστημών Άγκυρας που βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Ακολούθως θα μεταβεί στο Πέργαμος όπου θα συναντηθεί με γυναίκες παραγωγούς και επιχειρηματίες.

ΚΥΠΕ

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home