Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέφανος: Επιρρίπτει στην Κυβέρνηση περιβαλλοντικά εγκλήματα

Offsite Team -
27.11.2021 - 12:55

Στέφανος: Επιρρίπτει στην Κυβέρνηση περιβαλλοντικά εγκλήματα

Αναφέρθηκε σε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος

Για περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει επί των ημερών της παρούσας Κυβέρνησης έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του το Σάββατο, στο περιθώριο συνάντησης με αντιπροσωπείες Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Κινημάτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε σε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που, όπως είπε, αντιμετωπίζει η Κύπρος, ιδιαίτερα στο εφιαλτικό σενάριο της απερήμωσης της Κύπρου, στα προβλήματα με τις πυρκαγιές, στην ανυπαρξία ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού, στο πρόβλημα με την κατοχή που δεν επιτρέπει μια συνολική εικόνα και έλεγχο στη χώρα και σε μια σειρά από άλλα δύσκολα περιβαλλοντικά προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

 

Για να αντιμετωπιστούν, είπε, χρειάζεται μια συνολική και αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική την οποία η Κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έχει αλλά σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα η Κυβέρνηση αντί να εξυπηρετεί την περιβαλλοντική προοπτική εξυπηρετεί μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Κατήγγειλε ότι επί των ημερών αυτής της Κυβέρνησης «έχουν γίνει πολλά περιβαλλοντικά εγκλήματα» όπως το θέμα με τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια, το γεγονός ότι ελλείψει ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού φυτρώνουν ρυπογόνες επιχειρηματικές δραστηριότητες κοντά σε κατοικίες και η έλλειψη ενός σωστού ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναφορικά με τον Ακάμα.  

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αναπτύσσει την περιβαλλοντική του πολιτική, προωθεί πολιτικές εντός και εκτός της Βουλής και την ίδια ώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της Κυβέρνησης που αντί να επιλύει περιβαλλοντικά προβλήματα δημιουργεί ολοένα και νέα.  

«Για μας υπάρχει μια βασική αρχή στις προσεγγίσεις μας. Το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ξεκινά από το ενδιαφέρον και τη δράση στην ίδια μας τη χώρα. Και η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλά και σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα», σημείωσε.  

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο διάλογος αυτός είναι διαρκής, αφού η περιβαλλοντική κρίση που υπάρχει στη σύγχρονη εποχή απασχολεί το κόμμα πάρα πολύ και είναι ψηλά στις προτεραιότητές του, επειδή τίθεται θέμα επιβίωσης του πλανήτη.

Συμπλήρωσε ότι μέσα από τον διάλογο οριοθετούνται  οι προτεραιότητες του κόμματος στην κοινή του δράση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home