Στέφανος:Η χώρα στο χαμηλότερο σκαλί ανυποληψίας λόγω Κυβέρνησης

Στέφανος:Η χώρα στο χαμηλότερο σκαλί ανυποληψίας λόγω Κυβέρνησης

Ξεσπάθωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε την Πέμπτη ότι 

«Ενώ βγαίνουν στη φόρα ολοένα και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, ο Διεθνής Οργανισμός Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών εξέδωσε ανακοίνωση καταπέλτη για την κυβέρνηση του Συναγερμού επικρίνοντας την κυβερνητική προσπάθεια να εμποδίσει τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους.  Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος». 

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου υποστήριξε: «Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής πρόσθεσε νέα στοιχεία για το κύκλωμα διαφθοράς που στήθηκε με τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων. Ο Διοικητής υπέδειξε μερικούς τρόπους που εφαρμόζονταν για την αποφυγή του -έτσι κι αλλιώς- ελλιπούς ελέγχου. Όπως αναφέρθηκε, για την αποφυγή ελέγχου γίνονταν απευθείας εμβάσματα στους ντιβέλοπερς για να παρακάμπτεται ο έλεγχος των επενδυτών, καθώς και εμβάσματα σε πολλές τράπεζες και λογαριασμούς.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες».

 

Home