Στεφάνου: «Άνοιγμα συγκλίσεων ανοίγει τον ασκό του Αιόλου»

Στεφάνου: «Άνοιγμα συγκλίσεων ανοίγει τον ασκό του Αιόλου»

Το κρίσιμο ζητούμενο είναι η προστασία της βάσης λύσης

«Τυχόν άνοιγμα συγκλίσεων για εκ νέου συζήτηση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για νεοφανείς και επικίνδυνες ιδέες και νέες ατέρμονες συζητήσεις. Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορική εμπειρία αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις».  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου δήλωσε την Πέμπτη ότι «ενόψει της κρίσιμης άτυπης πενταμερούς που ανακοινώθηκε επίσημα χθες, το ΑΚΕΛ επιμένει ότι το κρίσιμο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της βάσης λύσης του Κυπριακού, των συγκλίσεων και του Πλαισίου Γκουτέρες»

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι πόρτες του ΑΚΕΛ είναι ανοικτές για συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό. Σε αυτές τις συναντήσεις, ο όποιος συνομιλητής μας θα ακούσει τις θέσεις του ΑΚΕΛ, θέσεις συνεπείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν άλλωστε από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Το ΑΚΕΛ ουδέποτε κρύφτηκε για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ουδέποτε άλλαξε τις θέσεις και τις αρχές του αναλόγως ακροατηρίου και εκλογικών διαδικασιών. Απόδειξη αυτού είναι η συνεπής στάση του ΑΚΕΛ έναντι της διαπραγματευτικής διαδικασίας και η από θέση αρχών κριτική στους αντιφατικούς χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη όλα τα τελευταία χρόνια». 

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε: «Σήμερα βέβαια αυτό που προέχει είναι να πείσει η ελληνοκυπριακή πλευρά ότι είναι συνεπής και αταλάντευτη στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Ο μόνος δρόμος για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί».

 

Home