Στεφάνου: Δεν αξίζει τέτοιος ευτελισμός θεσμών από τον ΠτΔ

Στεφάνου: Δεν αξίζει τέτοιος ευτελισμός θεσμών από τον ΠτΔ

Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος, σημειώνει ο κ. Στεφάνου

Δηλώσεις για τις εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν έπεισε κανένα».

«Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας του να δέχεται δώρα, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε χαμηλές τιμές από ξένους ή ντόπιους μεγιστάνες».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου

Οι απαντήσεις του κ. Αναστασιάδη για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες δεν έπεισαν κανένα.

Μέχρι τώρα είχε παραδεχτεί ότι το ταξίδι των οικογενειακών του διακοπών στις  Σεϋχέλλες το 2018 ήταν δώρο του Σαουδάραβα φίλου του. Τώρα, ισχυρίζεται ότι το άλλο ταξίδι, αυτό του 2015, το πλήρωσε ο ίδιος, αλλά δεν έχει να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ούτε απαντά από ποιο λογαριασμό πληρώθηκε ένα ταξίδι δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Όπως και να ‘χει το θέμα, αυτό που παραμένει είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις γυναίκες και το σόι του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε κυπριακά διαβατήρια στην εταιρεία της μαρίνας Αγίας Νάπας στην οποία ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη είναι εκ των διευθυντών, με τις αιτήσεις να έχουν υποβληθεί από το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδη.

Διατείνεται ο κ. Αναστασιάδης ότι του έκανε έκπτωση ο Σαουδάραβας φίλος του για το ταξίδι. Προφανώς, θα είναι κι αυτή όπως την έκπτωση που του έκανε ο άλλος φίλος του, ο Αρχιεπίσκοπος, για το περιβόητο φιλέτο στα Μεσοβούνια.

Δεν αξίζει στον τόπο τέτοιος ευτελισμός των θεσμών και των ηθών από τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας του να δέχεται δώρα, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε χαμηλές τιμές από ξένους ή ντόπιους μεγιστάνες.

Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος.  

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με την όλη συμπεριφορά και στάση τους συγκρούονται με την πολιτική ευθιξία και τάξη.

Home