Στεφάνου για μέτρα: Η Κυβέρνηση κατάφερε να διχάσει το λαό

Στεφάνου για μέτρα: Η Κυβέρνηση κατάφερε να διχάσει το λαό

Απογοήτευση του Γ.Γ. ΑΚΕΛ για τις εξαγγελίες

Tην έντονη αντίδρασή του για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, ο κ. Στεφάνου είπε ότι:

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Η Κυβέρνηση κατόρθωσε και πάλι να διχάσει, να απογοητεύσει και να θυμώσει την κοινωνία. Και λέω κατόρθωσαν και πάλι γιατί πρόκειται περί κατορθώματος αυτό που κάνει η κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει μία συσσωρευμένη εμπειρία από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας και θα έπρεπε να είχε διδαχτεί από λάθη που έκανε για να μην τα επαναλάβει. Δυστυχώς τα έχει επαναλάβει».

Αναφερόμενος στα μέτρα είπε: «Πρώτα από όλα, έχει εξαγγείλει μέτρα που κάποια από αυτά είναι αντιφατικά, κάποια και ακατανόητα.  Την ίδια ώρα είναι φανερό ότι έχει προχωρήσει στην εξαγγελία μέτρων χωρίς επαρκή διαβούλευση και χωρίς δημόσια να δώσει την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση για την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Η κυβέρνηση εξήγγειλε τα μέτρα χωρίς να προηγηθεί συγκεκριμένη προσπάθεια για να ενημερώσει και να προτρέψει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ό, τι έχει κάνει το έχει κάνει με έναν τρόπο που δεν είναι επαρκής, συγκροτημένος και στοχευμένος».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Επιπλέον» τόνισε, «η Κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα χωρίς να προβεί σε ουσιαστική στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα οποία αναλαμβάνουν και το καθοριστικό βάρος για αντιμετώπιση των συνεπειών που υπάρχουν από την πανδημία. Επίσης, εξήγγειλε νέα μέτρα χωρίς να προβλέψει εξαγγελία μέτρων στήριξης για όλους όσοι θα πληγούν από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «το ΑΚΕΛ είναι υπέρ του εμβολιασμού και προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων, περιλαμβανομένων και αυτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δεδομένου βέβαια ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν πρέπει να παίρνουν και μέτρα αυτοπροστασίας για να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι. Τα δικαιώματα του ενός φτάνουν μέχρι του σημείου που δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα των άλλων. Προτρέπουμε λοιπόν τον κόσμο ξανά να εμβολιαστεί αυτό είναι το αποτελεσματικό όπλο ενάντια στην πανδημία, η οποία φαίνεται δυστυχώς να βαδίζει δυστυχώς σε ένα πέμπτο κύμα».

Home