Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στεφάνου για Τουρκία: Η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη

Offsite Team -
20.12.2019 - 12:54

Στεφάνου για Τουρκία: Η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο Στεφάνου για τις τουρκικές προκλήσεις

Σε δήλωση προέβη ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε: “η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της πατρίδας μας από την Τουρκία εντάσσεται στη γενικότερη κλιμάκωση της επιθετικότητας της σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, προκλητικότητα σε βάρος των γειτονικών της χωρών και νέα παράνομα τετελεσμένα στο έδαφος και στη θάλασσα με τη δύναμη των όπλων συνθέτουν τη στρατηγική της κυβέρνησης Ερντογάν. Είναι για όλα αυτά που προειδοποιούσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανησυχία του λαού μας για την τουρκική προκλητικότητα είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη και επικίνδυνη.

Η συνεχής και παρατεταμένη κλιμάκωση της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κρίση που σίγουρα δεν θα είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και του λαού της.

Η απάντηση της χώρας μας απέναντι σε αυτή την πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι η απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, ούτε όμως η επιλογή της έντασης και η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων μέσα στο λαό.

Είναι οι σχεδιασμοί της Τουρκίας που θα εξυπηρετηθούν αν εγκλωβιστούμε σε τέτοιο ψευδοδίλημμα. 

Η επιλογή μας πρέπει να είναι η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Η υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδας μας και του διεθνούς δικαίου με κάθε πολιτικό και διπλωματικό μέσο, παράλληλα με τη διαρκή ετοιμότητά μας για λύση αρχών στο Κυπριακό, για συνεργασία και διάλογο -όχι με τους όρους των αξιώσεων του Ερντογάν- αλλά στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, στη βάση της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή"

Home